marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Božična drevesca iz mini mafinov

Pošlji prijatelju

drevesca iz mafinovMN

Praznični čas je vedno priložnost, da se v kuhinji nekoliko poigramo in ustvarimo peciva, ki so videti zares praznično. Tokrat smo iz mini mafinov naredili okrašena božična drevesca, ki bodo uspela tudi tistim, ki sicer niso mojstri dekoracije slaščic. Kako jih narediti?

1. V pekaču za mini mafine v papirčkih za praline specite mafine, ki so vam všeč (mi smo jih naredili iz polovične količine testa za »bravnije«). Mafine ohladite ter z njih olupite papirčke.

2. Naredite kremo po svoji izbiri – naj bo takšna, da se lepo maže, nato pa strdi. (Sami smo naredili kar masleno kremo in dodali nekaj kapljic rdečega barvila.)

4. Mafine obrnite na glavo, da bo širši del spodaj, ter jih namažite s kremo – na vrhu naj je bo več, da dobite obliko stožca. Postavite v hladilnik, da se krema strdi.

5. Iz papirja izrežite krog, katerega premer je za centimeter in pol večji od poševne višine stožca. Papir oblikujte v stožec in ga poveznite preko enega od mafinov s kremo, da vidite, kolikšen del kroga potrebujete za »srajčko« - verjetno bo dovolj okoli dve tretjini kroga (ostali papir sedaj odrežite).

6. Z zeleno jedilno barvo obarvajte marcipan ali fondant (tičino maso). Dobro pregnetite.

7. Marcipan oziroma fondant na podlagi, potroseni s sladkorjem v prahu, razvaljajte na debelino dveh do treh milimetrov ter položite nanj šablono iz papirja in z nožem izrežite »srajčke«.

8. »Srajčke« že v roki nekoliko oblikujte v stožce, jih poveznite prek mafinov ter dokončno oblikujte v smrečice. Stranski rez zatisnite in na spodnji strani marcipan oziroma fondant nekoliko spodvijte pod mafin. Postavite v hladilnik, da marcipan oz. fondant nekoliko otrdita.

10. Smrečice okrasite z jedilnimi perlicami – s prsti jih pritisnite v marcipan oz. fondant.

Oglašujte pri nas