marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmelada iz malin in banane

Pošlji prijatelju

žlica marmelade na kruhu in v dveh kozarčkihMN

Kadar imate premalo malin za vkuhavanje, je odlična rešitev dodatek banan.

650 g malin

350 g mehkih banan (cca. 4 banane)

150 g sladkorja

1 želin (25 g)

Maline zavrite v pokriti kozici, da se popolnoma zmehčajo in razpadejo. Dobro jih pretlačite skozi sito, da se znebite pešk.

Banane olupite in pretlačite z vilico ali paličnim mešalnikom.

Želin zmešajte z žlico sladkorja. V kozici ga vmešajte k malinovi masi in bananam ter zavrite, dodajte sladkor. (Če se vam po okusu zdi, da je marmelada premalo sladka, dodajte še do 50 g sladkorja.)

Marmelado še vročo zaprite v vroče kozarce in jih nato pustite, da se popolnoma ohladijo. Dobili boste približno 1,5 litra marmelade (odvisno, koliko je bilo odpadka zaradi pešk).