marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nutellin sladoled

Pošlji prijatelju

nutellin sladoled v sklediciMN

Za pol litra sladoleda, ki bo navdušil predvsem otroke.

100 g lešnikov

1 žlica medu

200 ml smetane

5 žlic Nutelle

Lešnike stresite v ponev brez maščobe in pražite 5 do 10 minut, da se dobro popečejo, vendar ne zažgejo. Nekoliko naj se pohladijo. Stresite jih na sredino kuhinjske krpe ter jo primite za konce, da nastane culica. Lešnike v krpi drgnite enega od drugega, da bo kožica odstopila in ostala v krpi (kar nekaj minut bo trajalo in tudi roke vas bodo nekoliko bolele). Lešnike nato grobo nasekljajte, jim dodajte žlico tekočega medu in dobro premešajte, da se bo majhna količina medu porazdelila po vseh lešnikih.

Smetano stepite, nato vanjo vmešajte Nutello, z žlico vmešajte polovico lešnikov. Stresite v kovinsko posodo in postavite v zamrzovalnik za tri ure.

Ko sladoled postrežete, po vrhu posujte preostale koščke lešnikov.

Namig: Uporabite pravo Nutello – mnogi »generiki« vsebujejo namreč precej več maščobe in sladoled bo postal grudast.