marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limonada s pridihom Kanade

Pošlji prijatelju

V vročih poletnih dneh potrebujemo veliko tekočine. Žal pa prevečkrat posegamo po pretirano sladkih pijačah, ki nas na koncu sploh ne odžejajo. Ljudska modrost sicer pravi, da najbolj odžeja voda, a obenem drugi rek trdi, da voda še za v čevelj ni dobra.

Zato smo pri današnjem osvežilnem napitku izbrali srednjo pot, zamisel zanj pa prihaja… uganili ste, iz Kanade, kjer je javorjev sirup že kar eno izmed osnovnih živil. V vodo tako kapnemo nekaj limone, dodamo liste mete, javorjev sirup in dobili smo super enostavno poletno kombinacijo za napitek, ki ga lahko postrežemo tudi, ko pridejo nenapovedani gostje.

Za 2 litra osvežilne pijače potrebujemo:

- sok dveh limon
- ½ dl javorjevega sirupa
- 5 lističev mete

Sok dveh limon in ½ dl javorjevega sirupa zlijemo v vrč, dodamo lističe mete, ki jih pred tem malo zmečkamo, da se sokovi, ki so v lističih povežejo z limono. Na koncu dolijemo 2 litra vode.

Najbolje, da vse skupaj delamo v vrču, ki bo imel zatič ali pokrov, da bo, ko bomo točili limonado v kozarce, zadržal lističe mete. Limonadi lahko dodamo tudi par kock ledu, da bo še bolj osvežilna.

V kolikor tako pripravljenega napitka ne boste spili v kratkem, predlagamo, da meto poberete iz napitka, saj lističi s časom postanejo grenki in spremenijo okus limonadi.

Pa na zdravje!

Podobni članki