Enostavna čokoladna rezina
Čokoladna krema (ki jo lahko uporabite tudi za torte) bo nasitila tudi največje ljubitelje čokolade. Za 12 – 16 kosov.
2 jajci
Ščepec soli
1 žlica sladkorja (lahko tudi rjavega)
2 žlici moke
1žlica kakava
½ žličke pecilnega praška
600 g jedilne čokolade
600 ml smetane
50 ml javorjevega sirupa
Smetana za stepanje za serviranje
Pečico segrejte na 180 stopinj. Dno okroglega modla za torto obložite s papirjem za peko.
Ločite rumenjaka od beljakov. Beljaku dodajte sol in stepite v sneg. Rumenjaka penasto vmešajte s sladkorjem, nato dodajte še kakav. Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajajte izmenično s snegom beljakov. Maso stresite v pekač in pecite 20 minut.
Čokolado narežite na koščke in dajte v veliko skledo. Smetano in javorjev sirup zlijte v lonec in na zmernem ognju zavrite, nato pa z njima prelijte čokolado. Dobro mešajte, da se koščki čokolade stopijo. Kremo pustite stati pol ure, nato jo zlijte na biskvit v modlu in za vsaj dve uri postavite v hladilnik.
Ko se krema strdi, s tankim nožem sledite notranjemu robu pekača, da jo od njega popolnoma ločite, šele nato odstranite obod. Narežite na kose in ponudite z žlico stepene sladke smetane.
Podobni članki
- Čokoladna pita
(27.03.2011) - Preprosta čokoladna torta
(24.10.2012) - Čokoladne bananine rezine
(18.05.2012) - Bajadere s kokosom
(07.06.2012) - Tanjine tortice z orehi in čokolado
(29.12.2011) - Mini tortice – velikonočna gnezda
(08.04.2012) - Skutina torta z jagodami
(05.07.2012) - Pijana nevesta
(31.12.2011) - Piškotne kocke
(17.12.2011) - Toffifee čokoladna pita
(31.08.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2010, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,111 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov