marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Enostavna čokoladna rezina

Pošlji prijatelju

čokoladna rezinaUN

Čokoladna krema (ki jo lahko uporabite tudi za torte) bo nasitila tudi največje ljubitelje čokolade. Za 12 – 16 kosov.

2 jajci

Ščepec soli

1 žlica sladkorja (lahko tudi rjavega)

2 žlici moke

1žlica kakava

½ žličke pecilnega praška
600 g jedilne čokolade

600 ml smetane

50 ml javorjevega sirupa

Smetana za stepanje za serviranje

Pečico segrejte na 180 stopinj. Dno okroglega modla za torto obložite s papirjem za peko.

Ločite rumenjaka od beljakov. Beljaku dodajte sol in stepite v sneg. Rumenjaka penasto vmešajte s sladkorjem, nato dodajte še kakav. Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajajte izmenično s snegom beljakov. Maso stresite v pekač in pecite 20 minut.

vlivanje smetane na čokoladoUN

Čokolado narežite na koščke in dajte v veliko skledo. Smetano in javorjev sirup zlijte v lonec in na zmernem ognju zavrite, nato pa z njima prelijte čokolado. Dobro mešajte, da se koščki čokolade stopijo. Kremo pustite stati pol ure, nato jo zlijte na biskvit v modlu in za vsaj dve uri postavite v hladilnik.

Ko se krema strdi, s tankim nožem sledite notranjemu robu pekača, da jo od njega popolnoma ločite, šele nato odstranite obod. Narežite na kose in ponudite z žlico stepene sladke smetane.