Kolerabičina juha z riževimi rezanci
MN
Zakaj ne bi goveje juhe z običajnimi rezanci kdaj zamenjali za zelenjavno z riževimi rezanci?
150 g korenja (1 zelo velik koren)
220 g kolerabe (1 srednje velika koleraba)
40 g masla
1 ščep muškatnega oreščka
½ žličke suhega narezanega drobnjaka
¼ žličke suhe zrnate čebule
¼ žličke suhega mletega česna
¾ žličke soli
100 g riževih rezancev
Korenje in kolerabo olupite. Korenje narežite na do centimeter široke kratke paličice, kolerabo dajte na štiri dele in jih narežite na rezine.
V kozici stopite maslo, dajte nanj korenje in kolerabo ter nekoliko popražite. Prilijte 1 liter vode ter dodajte vse začimbe. Počakajte, da zavre, nato kuhajte še približno 10 minut oziroma tako dolgo, da sta korenje in koleraba mehka.
V juho nalomite riževe rezance, jih premešajte, izključite ogenj in pustite stati nekaj minut, da se skuhajo v vroči juhi. Še enkrat premešajte in postrezite.
Imate radi "zimske" zelenjavne juhe? Poglejte še recept: Porova juha.
Podobni članki
Porova juha
(04.12.2012)Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014)Bučna juha iz pečene buče
(03.12.2012)Zeljna juha – recept in dieta
(11.01.2013)Fižolova juha z ajdovo kašo in korenjem
(26.12.2012)Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013)Francoska čebulna juha
(14.01.2013)Kremna bučna juha
(03.09.2014)Golaž
(17.12.2012)Boranja s piščancem
(30.08.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:02.03.2012, 331,778 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,102 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,801 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,774 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,929 prikazov