marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kolerabičina juha z riževimi rezanci

Pošlji prijatelju

kolerabičina juha z rezanciMN

Zakaj ne bi goveje juhe z običajnimi rezanci kdaj zamenjali za zelenjavno z riževimi rezanci?

150 g korenja (1 zelo velik koren)

220 g kolerabe (1 srednje velika koleraba)

40 g masla

1 ščep muškatnega oreščka

½ žličke suhega narezanega drobnjaka

¼ žličke suhe zrnate čebule

¼ žličke suhega mletega česna

¾ žličke soli

100 g riževih rezancev

Korenje in kolerabo olupite. Korenje narežite na do centimeter široke kratke paličice, kolerabo dajte na štiri dele in jih narežite na rezine.

V kozici stopite maslo, dajte nanj korenje in kolerabo ter nekoliko popražite. Prilijte 1 liter vode ter dodajte vse začimbe. Počakajte, da zavre, nato kuhajte še približno 10 minut oziroma tako dolgo, da sta korenje in koleraba mehka.

V juho nalomite riževe rezance, jih premešajte, izključite ogenj in pustite stati nekaj minut, da se skuhajo v vroči juhi. Še enkrat premešajte in postrezite.

Imate radi "zimske" zelenjavne juhe? Poglejte še recept: Porova juha.

Oglašujte pri nas