marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Navihane lazanjice

Pošlji prijatelju

lazanja v obliki vetrniceMN

Priljubljena jed iz testenin lahko postane znova zanimiva, če jo pripravimo nekoliko drugače – v obliki navihanih, »skuštranih« lazanjic iz pekača.

Kako jih pripravimo?

Potrebujete vse običajne sestavine za lazanjo – poleg testenin torej še omake (uporabili smo bolonjsko in bešamel, vi pa izberite drugo po svojem okusu) in parmezan. Poleg velike kozice za kuhanje testenin potrebujete še papir za peko in pekač za mafine.

Testenine v osoljeni vodi skuhajte »al dente«. Voda naj pri tem ves čas dobro vre in tudi večkrat jih previdno premešajte, da se vam ne sprimejo.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Testenine prepolovite.

Papir za peko narežite na pravokotnike, nekoliko večje kot so polovice testenin. Pripravite omaki. Na kos papirja za peko položite polovico testenine in dajte nanjo žlico bolonjske omake. Prekrijte z drugo polovico testenine, ki naj bo obrnjena drugače kot prva – da bodo »repki« dajali vtis zvezdice. Naložite žlico bešamela. Pokrijte s tretjo polovico testenine in dajte na vrh še žlico bolonjske omake.

priprava lazanjicMN

Z dlanmi in prsti oblikujte lazanjico v obliko rože – papir za peko morate v kotih zgolj stisniti skupaj. Položite v pekač za peko mafinov.

Ko imate vse lazanjice oblikovane, dajte vsaki na vrh še žlico bešamela in dobro posujte s parmezanom.

Pecite 30 – 35 minut.

Oglašujte pri nas