marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sporočilo v jajcu

Pošlji prijatelju

razbita okrašena jajčna lupina s sporočilom v notranjostiMN

Če imamo sporočila v steklenici, pa imejmo še sporočila v pirhih!

Potrebujete: koničast nožek, paličico za nabodala ali zobotrebec, skodelico, jajce, barvo za jajca, papirnate brisačke, lističe in pisalo, škatlico ali papirček za mafin za gnezdo, nalepke ali bleščice oziroma druge okraske za pirhe.

Z zelo koničastim nožkom na obe ožji strani jajca naredite nekaj milimetrov veliki luknjici. Poleg lupine morate prebosti tudi notranjo mreno (če ne gre drugače, jo prebodite z zobotrebcem.

Jajce izpihajte v skodelico – potrebnega bo kar nekaj truda. Vsebina mora biti izpihana v celoti!

Pripravite barvo za jajca in jajčno lupino obarvajte po navodilih. Ko je lupina obarvana in suha, jo z luknjico navzdol postavite na debelo prepognjen kos papirnate brisačke, da bo ta popivnala barvo iz notranjosti. Brisačko po potrebi zamenjajte.

Na majhen barven listič (na primer 3 x 5 cm) napišite svoje sporočilo, na drug manjši listič pa navodilo »Odpri me« ali podobno. Listič s skrivnim sporočilom s pomočjo zobotrebca ali paličice za nabodala zvijte v ozek svitek in ga skozi eno od luknjic potisnite v jajce.

Jajce okrasite z bleščicami, nalepkami ali drugim – prelepiti morate predvsem luknjici, skozi kateri ste jajce izpihali in vstavili listič.

Preostale lističe narežite na milimeter široke trakove ter jih dajte v škatlico oziroma v papirček za mafin, da naredite gnezdo. V gnezdo položite jajce, zraven pa priložite listič, ki bo obdarovanca opozoril, da mora lupino razbiti in pogledati, kaj se skriva v notranjosti.