marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Srce na platnu

Pošlji prijatelju

srce iz napihljive barve na rdečkasto obarvanem platnuMN

Nimate izkušenj s slikanjem, pa tudi sicer niste ravno umetniške sorte? Nič hudega, kljub temu lahko za Valentinovo naredite pravo mojstrovino.

Potrebujete: slikarsko platno na okvirju (mi smo izbrali dimenzijo 30 x 30 cm), rdečo barvo (mi smo uporabili akrilno), valjček z gobico (ali kar običajno gobico), papir za peko, svinčnik, rdečo napihljivo barvo (povprašajte prodajalce v trgovini z materiali za ustvarjanje, da je ne boste iskali predolgo), tekoče lepilo.

Na kos papirja za peko v velikosti platna s svinčnikom narišite srce. Da bo lepše, si lahko pomagate tako, da si najprej izdelate šablono iz papirja. V notranjosti srca naredite zavite polžaste okraske. »Svinčnik« z napihljivo barvo pretresite in s konico nabrizgajte barvo preko svinčnika – nanašajte jo na debelo. Papir z barvo postavite v pečico, ogreto na 150 stopinj za približno minuto. (Oziroma sledite navodilom na barvi.)

srce iz napihljive barve na papirju za pekoMN

Kar na platno zlijte oziroma iztisnite nekaj rdeče barve ter jo neenakomerno raznesite po platnu s pomočjo valjčka z gobico (oziroma vanjo pomakajte kar navadno kuhinjsko gobico in delajte odtise ter jih razmažite). Ne pozabite na robove platna.

Srce iz napihljive barve odluščite s papirja za peko in ga, ko je barva suha, položite na platno. Obliko nekoliko popravite. Na vsakih nekaj centimetrov nanesite kapljico lepila najprej na obrobo srčka in ga prilepite na platno, nato enega za drugim nalepite še spiralne polže. Gotovo!

barvanje platna z valjčkom z rdečo barvoMN