marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Stojalo za slike in ljubezenska sporočilca

Pošlji prijatelju

stojalo za fotografijo ali sporočilo s srčkomSA

Kam postaviti vašo najljubšo fotografijo in kam zatakniti ljubezensko sporočilce? Naredite unikatno stojalce.
Potrebujete: keramaso, kalup iz plastike, žico, kljukico, akrilne barve, pol sijoči lak na vodni osnovi, čopič, vodo, pištolo za vroče lepljenje s silikonskim lepilom, brusni papir, leseno paličico in nožek.
Modelček oziroma plastični kalup za vlivanje na sredini preluknjate z nožkom, nato skozi luknjo napeljite žico (dolžine cca 30cm, debeline 2mm) tako da jo v kalupu ostane cca 1 cm. Po navodilih proizvajalca pripravite keramaso, katero nalijte v kalup in ga nato narahlo pretresete, da se znebite zračnih mehurčkov.
Po 30 minutah sušenja previdno odstranite odlitek iz kalupa in pri tem pazite, da ne poškodujete žičke. Kalup zgladite s brusnim papirjem. Nato ga prebarvajte z akrilno barvo in počakajte da se popolnoma posuši.
Odlitek ponovno prebarvajte z gosto belo akrilno barvo in počakate 10 minut. Po 10 minutah s pomočjo tršega čopiča in vode zdrgnite belo barvo s podstavka, tako da nekaj bele barve še ostane na odlitku. Ko se podstavek posuši, ga zaščitite še z pol sijočim lakom.
Žico s pomočjo lesene paličice ovijte, da dobimo obliko vzmeti. Na konec žice  pritrdite s silikonskim lepilom še manjšo kljukico.
Namig: za kalup lahko uporabite tudi razne pokrovčke od plastične embalaže.

Pripravila: Sabina Arh

Podobni članki