marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Okrašen karton za jajca

Pošlji prijatelju

zlato-zeleno.modro okrašek karton za jajcaMN

Kaj naredite s starimi kartoni za jajca? Gotovo se vam jih nabere kar veliko, zato to izkoristite – prihranite jih in jih okrasite, pa vam za veliko noč ne bo treba kupovati košaric, v katere boste nadevali pirhe in čokoladna jajčka za sorodnike.

Potrebujete: karton za jajca, barvo, čopič, barven ali pisan papir, lepilo, pentljo, bleščice in druge večje in manjše okraske.

Karton najprej nekoliko pobarvajte – pazljivo in z nekoliko bolj »suho« barvo, da se ne bo razmočil. Prebarvate ga lahko enakomerno, ali pa naredite bolj »marmorni« vzorec, kar je s »suho« barvo precej enostavno.

Večina kartonov ima na vrhu nalepljen papir, na katerem je blagovna znamka in ostale podrobnosti. Ker se ga žal ne da lepo odstraniti, preko položite okrasni papir, ga »pomerite« in izrežite tako, da bo nekoliko večji od papirja z napisi. Izrežite ga in prilepite na karton.

karton za jajca detajlMN

Sedaj pravzaprav potrebujete zgolj še trak za pentljo, s katerim boste karton nato, ko daste vanj pirhe in čokoladice, lepo zavezali, da se iz njega kaj ne izgubi – a ker je velika noč pisan in glede okraskov »načičkan« praznik, lahko z delom seveda nadaljujete: karton polepite s poljubnimi bleščicami, ptički, metuljčki, majhnimi plastičnimi jajci, obarvanimi peresi… Mi smo uporabili bleščice in okrasnega ptička, ki smo jih imeli doma od ustvarjanja ob neki drugi priložnosti.