marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna roža

Pošlji prijatelju

čokoladna roža iz majhnig čokoladnih jajc v cvetličnem  lončkuMN

Iz drobnih čokoladnih jajc lahko oblikujete zanimiv velikonočni okras – seveda le, če imate čokoladice tudi »v rezervi«, da boste sproti nadomeščali tista, ki jih bodo otroci z rože pohrustali.

Potrebujete: cvetlični lonček, mavec in vodo, kovinsko paličico za nabodala (ali zašiljeno močnejšo leseno palico), slamico (ali barvo), kroglo iz stiropora, barvo, večjo količino zobotrebcev, večjo količino majhnih čokoladnih jajc v bleščečem ovoju (mi smo jih porabili 800 g), polnilo (»laske« iz papirja, plastične vrvice za pletenje, trakove za pentlje ali podobno).

Kroglo iz stiropora pobarvajte s poljubno barvo, saj se bo ta videla v majhnih luknjicah med jajčki.

Na kovinsko paličico za nabodala nataknite slamico poljubne barve in nanjo napičite stiroporno kroglo. Če boste uporabili leseno palico, jo zašilite, pobarvajte in nanjo napičite kroglo. (Ne uporabljajte lesene paličice za nabodala, saj ni dovolj močna in se bo pod težo čokolad zlomila.)

Mavec zmešajte z vodo, da dobite gosto pasto, in z njim napolnite odslužen cvetlični lonček. V sredino postavite palico s stiroporno kroglo, podprite (ali postavite k steni, da je krogla lepo navpično naslonjena), ter pustite, da se mavec popolnoma strdi.

Zobotrebce nalomite na polovičke. S koničastim delom naredite luknjico v stiropor, nato pa vanj potisnite odlomljeni del, na špico pa nataknite čokoladno jajce. Jajca skušajte čim lepše razporediti, da bodo luknjice oziroma razmaki med njimi čim manjši.

Nazadnje lonček do vrha napolnite s polnilom (mi smo uporabili plastične vrvice za pletenje), da se mavec ne bo videl.mavec v lončkunapikana čokoladna jajca

Podobni članki