marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Vesna

Pošlji prijatelju

punčka iz cvetličnega lončkaMM

Deklica s trupom iz cvetličnega lončka mora imeti pomladno ime – Vesna!

Potrebujete: glinen cvetlični lonček z luknjico na dnu, okroglo škatlico od sira, več metrov vrvice, eno veliko leseno kroglico z luknjico, pet majhnih kroglic z luknjico ali tri kroglice in zvončke, tempere in čopič (oziroma obstojnejše barve, če boste okrasek obesili zunaj), volno za lase, dve sponki za lase, lepilo.

S temperami pobarvajte in porišite lonček, da bo (narobe obrnjen) videti kot oblekica.

Meter dolgo vrvico prepognite na pol, da na vrhu dobite zanko za obešanje. V škatlico od sira na vrhu in na dnu naredite luknjico, skoznjo napeljite vrvico in v notranjosti privežite majhno kroglico – ta bo glavo držala na mestu. Škatlico zlepite, da se ne bo odpirala, jo pobarvajte z nežno barvo za obraz ter nato nanjo narišite oči in usta.

Volno za lase narežite na dolge trakove, na sredi zavežite in prilepite na vrh škatlice. Pritrdite jih še ob straneh ter na »čopke« nataknite sponke (ali elastike za lase).

Spodnji del vrvice potegnite skozi luknjico lončka, ji v notranjosti lončka nataknite veliko kroglico in zavežite – tako bo lonček stal na mestu.

Pobarvajte preostale male kroglice. Dve nataknite vsako na en konec 40 cm dolge vrvice in naredite vozle, da ne zdrsneta z vrvice. Vrvico na sredi privežite tik nad lonček, da dobite roki.

muca iz cvetličnega lončkaMM

Če boste oblikovali nogi, nataknite preostali dve mali kroglici na 80 cm dolgo vrvico in na koncu naredite vozel, nato vrvico na sredi zavežite tik nad veliko kroglo pod lončkom.

Če želite narediti vetrne zvončke, privežite vse zvončke na vrvice in ravno tako privežite nad veliko kroglo pod lončkom.

Namig: Tako, kot ste oblikovali punčko, lahko tudi druge karakterje – na primer muco.

Podobni članki