marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pomladni ptički

Pošlji prijatelju

ptičekMM

Čez slab mesec dni bo tu Gregorjevo, nato pa kmalu še velika noč – dva praznika, katerih simbola so tudi ptički oziroma piščančki. Izdelajte jih že sedaj in z njimi okrasite svoj dom, ali pa jih ob praznikih podarite prijateljem.

Potrebujete: ostanke barvitega blaga (lahko tudi stara oblačila ali oblačila, ki so jih otroci prerasli) oziroma filc, vato, šivanko in nit, večnamensko lepilo, gumbke, obarvano perje za repek (po želji).

Osnovno blago preložite, da dobite dve plasti, ter iz njega izrežite obliko ptička s kljunčkom vred. Iz enobarvnega blaga ali filca izrežite dva trikotna koščka za kljunček in dve elipsasti krili, če boste naredili

drugi ptičekMM

kokoške pa tudi naglavno rožo. Rep izrežite v obliki razprte pahljače, lahko pa uporabite tudi obarvano okrasno pero.

Na obeh plasteh osnovnega blaga ptičku prišijte po en gumbek za oko.

Obe krili obšijte z okrasnim šivom, prav tako oba kljunčka, vendar zgolj na tisti strani trikotnika, ki gleda proti očesu.

Z lepilom prilepite obe krili in oba koščka za kljunček.

Z okrasnim šivom zašijte obe plasti ptička, sproti na vrh glave vstavite in všijte naglavno rožo, na zadnji del pa rep iz peresa ali filca. Ko je

tretji ptičekMM

odprtina velika zgolj še kakšne 3 centimetre, ptička napolnite z vato, nato pa zašijte do konca.

Dodatek: ptička lahko okrasite tudi z bleščicami ali mu dodate vrvico, da ga boste lahko obesili na veje spomladanskih mačic, ki jih boste lahko prav kmalu postavili v vazo.

Oglašujte pri nas