marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pujsek za srečo

Pošlji prijatelju

pujsekMM

S simpatičnimi pujski lahko okrasite svoj dom, jih namestite na novoletna darila ali pa jih preprosto poklonite za srečo.

Potrebujete: filc ali mehko tkanino v poljubni barvi (15 x 30 cm), majhen kos bele tkanine za rilček, črn flomaster za risanje na tekstil, majhen kos tkanine za ušesca, bel gumb premera 1 cm z dvema luknjicama, bel gumb premera 1 cm s štirimi luknjicami, nit in šivanko, bombažno vato, 10 cm ozkega tekstilnega traku, večnamensko lepilo, bleščeč prah v enaki barvi kot je nit za šivanje gumbov, varnostno zaponko.

Filc oziroma tkanino prepognite, narišite krog in izrežite – dobili

repekMM

boste prednjo in zadnjo stran pujska. Izrežite oval iz bele tkanine za rilček in nanj s črnim flomastrom narišite nosnici. Iz tkanine za ušesca izrežite dva ušesca v obliki nohta, ju položite na prednjo stran pujska ter odrežite rob. Rilček in

ušesca prišijte na prednjo stran pujska, nato prišijte še oba gumbka za oči.

Pričnite s šivanjem pujska na vrhu glave. Preden ga zašijete v celoti, ga napolnite z bombažno vato ter na vrhu vstavite še trak za obešanje. Zašijte do konca.

Na zadnjo stran pujska pripnite varnostno zaponko, ki bo predstavljala repek.

Na vsako pujskovo lice nanesite nekaj lepila ter nanj posujte bleščeč prah. Pustite, da se posuši, nato s pujska stresite odvečen prah, ki se ni prijel.

Podobni članki