marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sovica iz filca

Pošlji prijatelju

dve sovici iz filcaMN

Enostavne sovice, uporabne za okras ali za igro.

Za eno sovico potrebujete: kroglo iz stiropora, lepilo, 3 različne barve filca, dve veliki plastični očesci, podstavek (lahko tudi plastičen zamašek) in škarje za rezanje.

Na kroglo iz stiropora si najprej narišite podobo sove – označite oči, kljun in trebušček. Nato iz filca izrežite »peresa« ene barve za trebušček, ter druge barve za stranska dela in hrbet. Peresa lepite na sovo v krogih – spredaj eno barvo, drugje drugo, ko je en krog gotov, se prestavite za centimeter ali dva višje ter lepite nova peresa tako, da so zamaknjena in njihova konica zakrije stičišče peres v spodnji vrsti. Ne lepite peres tam, kjer bodo oči ter na vrhu »glave«.

Iz filca izrežite po dva različno velika kroga iz dveh vrst filca – večjega in manjšega. Manjšega nalepite na večjega, nato pa nanj še očesce.

Izrežite trikotnik, ki bo prekril prostor med očmi in segal vse do zadnjega dela »glave«, ter tri trikotnike – enega za kljun in dva za ušesi. Ušesi nekoliko zapognite in kljun oblikujte.

potrebščine za izdelavoMN

Na sovico prilepite ušesa, oči, nato kljun in nazadnje še trikotnik, ki pokrije vrh sovice.

Sovico postavite na podstavek ali na spodnji del (kjer stiropor ni prekrit s filcem) prilepite plastičen zamašek, da bo sovica stala.