marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Križci in krožci iz filca

Pošlji prijatelju

križci in krožciMN

Igra, ki lahko otrokom krajša čas – tokrat v obliki, primerni za v avtomobil, na pot in še kam.

Potrebujete: 3 različne barve filca, šivanko in nit, škarje, vato, 11 perlic z luknjico v eni in 11 perlic z luknjico v drugi barvi.

Filc, ki ga boste uporabili za igralno podlogo, odrežite v kvadrat. Na vsaki stranici označite tretjine. S šivanko in nitjo s šivom po tretjinah naredite črte.

Iz filca druge barve izrežite 10 krogcev v velikosti, ki ustreza poljem na igralni podlogi. Po dva krogca sešijte skupaj, v sredino pa dajte majhno kepico vate.

Iz filca tretje barve izrežite 10 križcev (lahko si prej naredite model iz kartona), po dva zašijte skupaj in dajte v sredino vsakega prav tako malo vate.

Igrica je sedaj pravzaprav že gotova, dodate lahko le še perlice, ki so namenjene spremljanju rezultata – za vsakega igralca set perlic, da vsak ob zmagi premakne po eno kroglico. Perlic je lahko tudi manj kot 11, vendar jih mora biti za vsakega igralca liho število, da rezultat ne more biti izenačen.

Perlice nanizajte na štiri plasti niti (ali uporabite tudi močnejšo vrvico) in nit prišijte na rob igralne podloge – vsakemu igralcu na svojo stran.