marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pikapoka za srečo

Pošlji prijatelju

pikapolonica iz flisaMM

Zaželite srečno novo leto z domiselnim darilom – pikapolonico. Saj veste, da pikapolonice prinašajo srečo, kaj ne?

Potrebujete: rdeč flis, črn flis, šivanko in nit, gumbe različnih barv in velikosti, ploščate bleščice različnih barv, 15 cm kovinske žice, vato.

Položite rdeč in črn flis enega na drugega (rdeči bo zgoraj, črni spodaj) ter izrežite obliko celotnega telesa pikapolonice (telesa z glavico vred). Položite manjši košček črnega flisa preko rdečega flisa tam, kjer je glava pikapolonice, ter ga odrežite po spodnji obliki. Črni košček prišijte na meji med glavo in trupom.

Na rdeči trup pikapolonice prišijte nekaj gumbov ter ploščatih bleščic.

Žičko na sredi zapognite ter nato na vsako stran oblikujte zavito tipalko. Konec vsake tipalke oblikujte v kaveljček – ostre konce žice na tipalkah boste namreč prišili k pikapoloničini glavi, da se ne bi z njimi kdo opraskal.

Zgornji in spodnji del pikapolonice položite enega na drugega in ga pričnite šivati pri glavi. (Z okrasnim šivom, kjer šivanko po vsakem novem šivu potegnete skozi zanko niti, šele nato jo potegnete do konca in nit zategnete.) Po nekaj šivih vstavite žico (tipalke). Nadaljujte s šivanjem. Ko vam ostane zgolj še za nekaj centimetrov šivov, pikapolonico napolnite z vato (lahko pa tudi z rižem ali ajdovimi lupinami, če boste naredili šive tesno skupaj). Zašijte do konca.

Nazadnje z nekaj potegi šivanke k glavi pritrdite še konca tipalk.

Oglašujte pri nas

Podobni članki