marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučman – blazina za noč čarovnic

Pošlji prijatelju

blazina v obliki bučeFotolia

Blazina v obliki izrezljane buče bo razveselila vsakega otroka, ki se bo nanjo lahko naslonil v postelji ali v avtomobilu. Če želite, pa lahko izdelate tudi precej manjše darilne blazinice, ki jih boste podarili prijateljem, ali celo blazino za shranjevanje pižame.

Za blazino potrebujete: 90 x 50 cm gladkega oranžnega blaga, za A5 format črnega kosmatega blaga (pliša, žameta, filca ali flisa), za 2 A4 formata zelenega kosmatega blaga (pliša, žameta, filca ali flisa), polnilo (koščki umetne spužve, pene ali podobno), šivalni stroj in sukanci, šivanka,škarje.

Oranžno blago prepognite in zelo rahlo zašijte skupaj, da dobite dvojno velikost 45 x 50 cm. Zadnja stran bo ostala gladka (razen že narejenega šiva), spredaj označite od leve proti desni med seboj enakomerno razporejena rebra buče (6 reber). Rebra na hrbti strani (kjer je že prejšnji šiv) s strojem zašijte – spodaj minimalno navzven, na sredini povsem po robu, zgoraj spet navznoter, da se bo buča na vrhu zožila.

Izrežite usta, nos ter oči, razparajte zadnji šib ter jih lepo razporedite na lice sprednje strani – šivajte tik ob robu. Oblikujte tako, da bodo rebra lepo razporejena in bo sprednji del v primerjavi z zadnjim izbočen, nato prvotni šiv na zadnji strani zatrdite in po potrebi nekoliko premaknite. Na hrbtni strani zašijte spodnji del blazine, jo napolnite s polnilom, na vrhu pa jo stisnite in zašijte skupaj nekoliko pod robom.

Iz papirja izrežite krog s polmerom 20 - 25 cm, ga zarežite do centra in oblikujte v stožec – to je vaš kroj za klobuček. Klobuček pomerite na blazino in njegove mere prilagodite glede na vaše želje – lahko je večji ali manjši. Če želite, iz zelenega blaga izrežite trak, ga zapognite in zašijte v tanko tubo z zaprto konico, ter v njo vstavite žico, da dobite zavit »kodrček«. Vstavite tubo v konec stožca in ga zašijte, da bo kapica gotova, spodnji rob lepo zarobite na notranjo stran.

Iz zelenega blaga izrežite 8 nazobčanih lističev velikosti približno 15 cm, dajte po dva skupaj, na sredino dajte polnilo in ju zašijte skupaj. Lističe prišijte na zgornji del buče, da bodo lepo razporejeni na sprednji strani blazine, preko šivov poveznite bučino kapico in jo vsenaokoli ročno prišijte.

Nasvet: Za manjše bučke prilagodite velikost, za blazino za hranjenje pižame pa v zadnji šiv vstavite zadrgo in ne uporabite polnila – obliko bo buči dala pižamica.

Podobni članki