marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Darilna škatlica – ptičja hišica

Pošlji prijatelju

hišicaMN

Ob Gregorjevem in tudi vseh drugih pomladnih praznikih lahko podarite darilo v darilni škatlici v obliki ptičje valilnice. Kaj boste v škatlico skrili, je seveda vaša odločitev – mi smo jo napolnili s prav posebno »pičo«.

Potrebujete: velik kos valovite lepenke (škatlo), dva različna vzorčasta blaga, košček črnega filca za »luknjico«, večji kos filca za notranjost hišice, gumb, vrvico, škarje, lepilo, sukanec in nit, ravnilo, flomaster.

Najprej na lepenko narišite načrt za spodnji del hiške in za streho, kot ga lahko vidite na spodnjih slikah. To šablono nato položite na blago in ukrojite zunanji del hiške, ki mora biti nekoliko večji od šablone. Šablono obrišite še na filc in ukrojite notranjost hiške.

Blago prilepite na spodnji del hiške in streho, robove zalepite navznoter, nato stranice hiške z zunanje strani zašijte z nitjo.

Na ožji stranski del hiške prišijte gumb, na stranski del strehe pa vrvico, s pomočjo katerih se bo hiška zapirala. Vrvico pustite daljšo – na spodnjem delu jo boste skrajšali in na pravilno velikost zavezali kasneje.

V notranjost hiške in na spodnjo stran strehe prilepite ukrojen filc.

Iz črnega filca izrežite krog in ga prilepite na čelno stran hišice za luknjico.

Z lepilom prilepite polovico strehe na hišico – druga stran mora biti prosta, da se bo odpirala. Obtežite, da se streha lepo prime na hišico.

Hišico napolnite z bonbončki ali darilcem, zaprite streho in zavežite ter skrajšajte vrvico, s katero se zapira.

Podobni članki