marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Dišeče blazinice iz filca

Pošlji prijatelju

dišeča blazinicaMN

Mehke blazinice s prazničnim motivom bodo prijetno odišavile dom, lahko pa jih namesto kupljenega osvežilca obesite tudi v avtomobil.

Potrebujete: zelen filc velikosti A5, 8 x 10 cm belega filca, velik gumb (lahko tudi več majhnih), bombažno vato, 15 klinčkov (ali kupljeno dišavo v pršilu), lepilo, luknjač, rdeč flomaster, rdečo nit in šivanko.

Iz zelenega filca izrežite dva pravokotnika, velikosti približno 12 x 16 cm, na sredini na vrhu vanju z luknjačem naredite luknjico (najmanj 1,5 cm pod robom). Na zadnjo stran belega filca narišite smrečico in izrežite. Robove smrečice na lični strani obrobite z rdečim flomastrom, nato pa jo nalepite na spodnji del zelenega filca. Na smrečico prilepite gumb.

Bombažno vato odrežite v pravokotnik, ki je na vrhu pol centimetra pod luknjico v filcu, pa tudi do ostalih stranic je oddaljena pol centimetra. Na vato razporedite klinčke ter jih nekoliko potisnite v vato. (Če boste blazinico raje popršili z dišavo iz trgovine, jo lahko popršite po vati ali tudi po zadnji strani blazinice, ko bo ta končana.)

Vato vstavite med oba kosa zelenega filca in ju zašijte skupaj z okrasnim šivom (pri vsakemu šivu šivanko potisnete skozi filc, nato skozi zanko niti in šele nato potegnete nit do konca). Nazadnje z nitjo oblikujte še zvezdo nad smrečico – skozi luknjico naredite šive na vse strani, nekateri naj bodo krajši, drugi daljši.