marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kostanjeve čokoladice

Pošlji prijatelju

kostanjeve čokoladice v papirčkih za praline na krožnikuMN

Tako hitro narejene in iz tako malo sestavin, da ne bi mogle biti še enostavnejše.

250 g kostanjevega pireja (kupite lahko zamrznjenega, že sladkanega in z dodatkom ruma)

150 g jedilne čokolade

100 g mehkega masla

2 žlici kakava

Kostanjev pire odtalite. Hkrati postavite iz hladilnika maslo, da se bo zmehčalo.

Čokolado počasi stopite v mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli.

Kostanjev pire, stopljeno čokolado in mehko maslo dobro premešajte z mešalnikom.

Čokoladno maso nadevajte v vrečico za brizganje z velikim zvezdastim nastavkom in nabrizgajte majhne čokoladice na desko, obloženo s papirjem za peko ali prozorno folijo.

V sito/cedilo stresite kakav in z njim posujte čokoladice.

izdelava kostanjevih čokoladicMN

Postavite v hladilnik za dve uri, da se čokoladice strdijo, nato jih predevajte v papirčke za praline.

Opomba: Čokoladice niso primerne za otroke, saj je v kostanjevem pireju rum!