marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kostanjeva krema

Pošlji prijatelju

kostanjeva krema v skodeliciMN

Nadevajte jo v skodelice, ali v torto – v vsakem primeru je odlična!

500 g sirčka maskarpone

250 g kostanjevega pireja (kupite zamrznjenega, z dodatkom ruma in sladkorja)

250 ml smetane

2 vaniljina sladkorja z burbonsko vaniljo

3 žlice sladkorja v prahu

Kostanjev pire odmrznite.

Stepite smetano – ne stepite preveč, da se ne sesede. Kostanjev pire, vaniljina sladkorja, sladkor v prahu in maskarpone dobro premešajte z električnim mešalnikom, da dobite enakomerno gosto zmes.

Dodajte stepeno smetano in jo počasi vmešajte z žlico ali kuhalnico.

S kremo namažite torto ali jo nadevajte v kozarčke oziroma skodelice. Ker je krema nasitna, zadostuje recept za 6 do 8 oseb. Kremo v kozarčkih/skodelicah po želji okrasite s kostanjevimi čokoladicami, malo stepene smetane ali po vrhu posujte s čokolado v prahu.

Če boste s kremo nadevali torto, imejte le-to v hladilniku, da se bo krema popolnoma strdila.