marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bananini biskvitki s čokolado

Pošlji prijatelju

bananini biskvitki s čokoladoMN

Piškot ali pecivo? Bananini biskvitki, za katere boste porabili banane, ki vam ostajajo, so pravzaprav nekaj vmes – mehak biskvit s čokolado v velikosti piškota.

220 g mehkega masla

240 g sladkorja

3 banane

1 jajce

¼ žličke soli

½ žličke rumove arome

450 g moke

1,5 žličke pecilnega praška

1,5 žličke sode bikarbone

250 g čokolade (mlečne ali jedilne)

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za piškote obložite s papirjem za peko.

Čokolado narežite na centimetrske koščke. Banane olupite in pretlačite z vilico.

Moko zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.

Stepite sladkor in maslo. Dodajte rumovo aromo in jajce ter dobro premešajte. Dodajte bananin pire in dobro zmešajte.

V maso dodajte moko z dodatki in premešajte. Nazadnje dodajte koščke čokolade in premešajte z žlico ali lopatico.

Na pekač s čajno žličko nadevajte kupčke testa, med sabo naj bodo razmaknjeni 3 centimetre.

Pecite 8 – 10 minute – toliko, da se rob biskvitka rahlo rjavo obarva. Vzemite iz pečice in pustite še nekaj minut stati na pekaču, nato predevajte.

Biskvitke v škatlo ne nalagajte enega na drugega, da se ne sprimejo – med posamezne plasti dajte kos papirja za peko.