marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Španski ocvrtki (churros) s čokoladno pomako

Pošlji prijatelju

španski ocvrtki s čokoladno pmakoFotolia

Ocvrtki so lahko tudi nekoliko drugačni! V hladnih dneh vam bodo zagotovo teknili v sladki obliki, še zlasti, če bo zraven čokoladna pomaka.

350 ml vode

50 g masla v koščkih

½ žličke vaniljine arome

250 g moke

1 ščep soli

1 žlička pecilnega praška

sladkor v prahu za posip (po želji)

olje za cvrtje

Pomaka:

200 g jedilne čokolade

250 ml smetane

V kozici zavrite vodo.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in soljo.

Vodo odstavite in ji dodajte maslo ter vaniljino aromo. Me mešanjem z električnim mešalnikom ji dodajte moko s pecilnim praškom in soljo ter mešajte, da dobite gladko testo.

Testo pustite počivati 15 minut.

Čokolado nalomite na koščke. Smetano segrejte (naj ne zavre), z njo prelijte koščke čokolade in dobro premešajte, da dobite gladko svetlečo pomako.

Olje nalijte v posodo za cvrtje in segrejte.

Testo nadevajte v vrečko za brizganje z velikim zvezdastim nastavkom. Ko je olje segreto, vanj nabrizgajte ocvrtke (dolgi naj bodo okoli 10 cm, vsakega odrežite z nožkom). Cvrite po nekaj ocvrtkov hkrati pri zmerno vročem olju, da se lepo zlato obarvajo. Poberite jih iz olja s pomočjo penovke in nadevajte na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, ki bodo popivnale olje. Ponavljajte postopek, dokler ne porabite vsega testa.

Ocvrtke po želji posujte s sladkorjem v prahu. Ponudite jih sveže in še tople, skupaj s čokoladno pomako.

Namig: Čokoladna pomaka se strdi, ko se ohladi. Po potrebi jo ponovno segrejte v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.

Podobni članki