marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Labodje jezero

Pošlji prijatelju

labod iz testaMN

Princeske v obliki labodov, polnjene s skutino sadno kremo? Ja, če jih vseh 20 zložimo na pladenj, dobimo pravo labodje jezero.

Testo:

240 ml vode

110 g masla

140 g moke

1/4 žličke soli

4 jajca

Nadev:

300 ml smetane

2 utrjevalca smetane (kremfix)

250 g pasirane skute

100 g sladkorja v prahu

2 žlički vaniljine esence

350 g  jagod

sladkor v prahu za posip

Pečico segrejte na 200stopinj in dva pekača obložite s papirjem za peko. Pripravite slaščičarsko vrečko z majhnim okroglim in zvezdastim nastavkom.

V visoki kozici zavrite vodo in maslo. Ko dobro vre, dodajte z moko, zmešano s soljo,  in jo s kuhalnico dobro mešajte, dokler se ne naredi enotna kepa. Pustite 10 minut stati, da se prične ohlajati, nato v še toplo z mešalnikom vmešajte jajca – eno po eno, vsako najprej dobro vmešajte, šele nato dodajte naslednje.

oblikovanje labodovMN

Na slaščičarsko vrečko dajte okrogel nastavek in žlico ali dve testa. Nabrizgajte labodje vratove v obliki črke S z malo debelejšo kroglico na koncu in kljunčkom. Zamenjajte nastavek z zvezdastim in na drug pekač nabrizgajte 20 kepic , ki naj bodo 3 do 4 cm narazen. Vratove pecite okoli 12 minut, princeske pa 30 do 35 minut. Pustite jih, da se popolnoma ohladijo.

Med peko pripravite kremo. Operite jagode, jim odstranite peclje in jih narežite na drobne koščke. Stepite smetano skupaj z utrjevalcem. Skuto zmešajte s sladkorjem in vaniljo, nato ji primešajte smetano in nazadnje še jagode. Ročno premešajte in postavite v hladilnik.

labodiMN

Labodke polnite in oblikujte, tik preden jih postrežete. Princesko vodoravno prerežite na pol. Spodnji del dobro napolnite s kremo in na prednji strani vanjo potisnite vrat. Pokrov princeske navpično prerežite, da dobite dve polovički, ki jih postavite na kremo kot krili. Nazadnje labode posujte s sladkorjem v prahu.