marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skledica za bonbone

Pošlji prijatelju

skledica za bonbone v obliki bučeSA

Če boste imeli danes čarovniško zabavo ali vam bodo na vrata pozvonili otroci, našemljeni v grozljive kostume, lahko ponudite bombone iz skledice, oblikovane v bučo.

Potrebujete: belo modelirno maso (das maso), akrilne barve, pol sijoči lak na vodni osnovi, nožek, zobotrebec in brusni papir.

Modelirno maso razvaljajte na 5 mm debeline. S pomočjo zobotrebca nanjo narišite obliko buče s pecljem, obliko izrežite s pomočjo nožka, nato pa jo položite v plitvo posodo ali globok krožnik ter vanj nekoliko pritisnite, da dobi masa obliko. Z zobotrebcem na bučo zarišite oči in usta ter rebra buče, nato pa pustite stati 24 ur ali postavite v neogreto ventilatorsko pečico in posušite s pomočjo ventilatorja (tako bo postopek precej hitrejši).

Posušeno maso odstranite iz krožnika oziroma posode ter s smirkovim papirjem obrusite robove. Obrusite še spodnjo stran, da bo posodica lepo stala.

Z oranžno akrilno barvo prebarvajte bučo (tudi s spodnje strani), z zeleno njen pecelj ter s črno oči in usta. Pustite, da se posuši.

Ko so akrilne barve suhe, celotno posodico prelakirajte z lakom.

Oglašujte pri nas