marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Božična zvezda – pogrinjek iz filca

Pošlji prijatelju

božična zvezda iz filcaMN

Z božičnimi zvezdami iz filca lahko okrasite praznično mizo ali jih celo namestite na blazine kavča (ali nanje prišijete).

Potrebujete: roza filc velikosti A4, živo rdeč filc velikosti A4, temno rdeč filc velikosti A5, šivanko in nit.

Zapognite krajšo stranico roza filca proti daljši in odrežite, da dobite kvadrat. Iz preostalega roza filca oblikujte še en kvadrat, velik kot je pač možno.

Iz živo rdečega filca izrežite dva kvadrata, iz temno rdečega pa enega – tako, da so ti trije po velikosti med obema rozastima.

Manjši roza kvadrat dvakrat prepognite, da dobite četrtinko, ter v njo zarežite obliko enega lističa – ko boste kvadrat spet razprli, boste imeli obliko štiriperesne deteljice, vendar naj lističi ne bodo zaokroženi, temveč na koncu bolj zašiljeni.

Roza »deteljico« položite preko manjšega rdečega filca, tako da je v njegovi sredini, ter zarežite enako, a nekoliko večjo obliko lističev v rdeči filc. Ponovite še s temno rdečim, drugim živo rdečim ter velikim roza kvadratom.

Vse »deteljice« zložite eno na drugo, od najmanjše do največje, tako da se konice lističev ne prekrivajo.

Iz temno rdečega filca izrežite krogec s premerom dveh centimetrov, naredite vanj zareze z vseh strani (da dobite nekakšen sonček), ter položite na sredo zvezde.

Iz ostanka roza filca izrežite pol centimetra širok in štiri centimetre dolg trak. Zmečkajte ga v roki in nato skozenj potegnite iglo z nitjo, da ostane v takšni, pomečkani obliki. Sonček in zmečkan trakec bosta predstavljala cvet božične zvezde.

Trakec položite na sonček in potegnite šivanko z nitjo skozi vse plasti »deteljic«, da bo zvezda zašita. Nato jo položite na mizo, prekrito z belim prazničnim prtom ali preko naslonjala kavča.

Podobni članki