marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bela čokoladna pena

Pošlji prijatelju

bela čokoladna pena v lončkihMN

Za ljubitelje bele čokolade! Čokoladna pena v beli barvi je sladica, ki bo razveselila vsakega ljubitelja bele čokolade – za tiste, ki jim je bolj všeč črna čokolada, pa bosta okus in sladkoba bele različice verjetno nekoliko premočna. Priprava je enostavna – brez kuhanja!

60 g milerama (čvrste kisle smetane)

2 zavojčka vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

150 g maskarponeja

½ žličke soli

3 beljaki

20 g sladkorja v prahu

230 g kakovostne bele čokolade (vsaj 25% kakavovega masla)

Mileram, kislo smetano in vaniljin sladkor dobro zmešajte z električnim mešalnikom.

Beljakom dodajte sol in stepite v sneg. Ko je ta že skoraj trd oziroma se pričnejo med stepanjem delati »rožički«, vanj skozi sito presejte sladkor v prahu in stepite do trdega.

Belo čokolado stopite v vodni kopeli.

K smetani in mileramu primešajte stopljeno belo čokolado in sneg.

Nadevajte v majhne lončke in postavite v hladilnik za dve uri, da se pena popolnoma strdi.

Peno ves čas hranite v hladilniku. (Nenazadnje je v njej surov beljak.)

Podobni članki