marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mangova torta

Pošlji prijatelju

mangova tortaMN

Krema s »tropskim« okusom vam bo gotovo všeč, še bolj pa priprava torte – ne potrebujete namreč pravih sadežev, temveč zgolj mangov sok.

Biskvit:

2 jajci

1 ščep soli

90 g mehkega masla

90 g moke

½ žličke pecilnega praška

20 g kakava

35 g sladkorja v prahu

4 žlice belega ruma

Krema:

500 ml soka manga (uporabili smo Rauchov sok Happy day)

100 g sladkorja

8 listov želatine

750 ml smetane

nekaj kapljic rdeče barve za živila v tubi

Preliv:

250 ml soka manga

3 listi želatine

50 g sladkorja

Za okras:

sveže cvetje (uporabili smo cvetove z grma imenovanega »Adamovo jabolko«)

Pečico segrejte na 180 stopinj. Dno okroglega modela za torto obložite s papirjem za peko.

Ločite jajci. Rumenjak dobro spenite s sladkorjem, nato dobro zmešajte še z maslom. Moko presejte s pecilnim praškom in kakavom. Beljake s soljo stepite v trd sneg. K rumenjakovi mešanici postopoma vmešajte moko in sneg. Maso stresite v model in jo pogladite. Pecite 12 do 15 minut, da biskvit ob robu odstopi od modla.

Biskvit pustite v modlu in ohladite. Rum zmešajte s 100 ml vode in navlažite biskvit.

Želatino za kremo namočite v hladno vodo, da nabrekne. Sok zlijte v kozico, dodajte sladkor in segrejte. Želatino ožemite in jo primešajte v vroč sok, nato prelijte v drugo posodo (da se bo hitreje hladilo). Ko je sok hladen, čvrsto stepite smetano. Prilijte ji sok in dodajte nekaj kapljic rdeče barve (da bo mešanica marelično obarvana). Zmešajte in postavite v hladilnik za približno eno uro, nato kremo zlijte v model in postavite v hladilnik še za približno 2 uri, da se strdi.

Za preliv spet namočite liste želatine v hladni vodi, sok in sladkor pa segrejte, da se sladkor stopi. Želatino ožemite in jo vmešajte v sok. Prelijte v drugo skledo (da se bo hitreje hladilo). Ko je sok hladen in se že pričenja trditi, ga previdno prelijte preko torte. Postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi tudi preliv.

Ko je torta trdna, s tankim nožem zarežite ob robu modla, da kremo ločite od oboda, nato pa obod odstranite. Na vrh torte položite cvetove.