marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kroglice s kandiranimi češnjami

Pošlji prijatelju

kroglice s kandiranimi češnjami v sklediFotolia

Čokoladni tartufi ne prijajo le ob novem letu, temveč lahko z njimi razveseljujemo tudi ob posebnih trenutkih – na primer ob Valentinovem.

25 (cca.120 g) kandiranih češenj

2 žlici vodke

80 g sladkorja v prahu

200 g mletih lešnikov

1 beljak

2 žlici ruma

60 ml smetane

400 g bele čokolade

300 g temne čokolade

3 žlice olja

Rdeče barvilo

Češnje zmešajte z vodko in jih pustite stati eno uro. Nato jih odcedite, a vodko shranite.

20 g bele čokolade stopite v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici, dodajte nekaj kapljic rdečega barvila, premešajte in pustite, da se strdi. V vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite preostanek bele čokolade.

Rahlo stepite beljak. Zmešajte sladkor, lešnike, beljak, rum, smetano, stopljeno belo čokolado in ostanek vodke. Za približno eno uro postavite v hladilnik.

Zajemajte približno za žlico mase in jo oblikujte v obliko kroglic okoli češenj. Odložite jih na pladenj, pokrit s folijo, ter postavite v hladilnik, da se strdijo.

Obarvano belo čokolado z nožkom napraskajte in zdrobite na drobtinice.

V vodni kopeli ali mikrovalovni pečici stopite temno čokolado in olje, premešajte in vanju pomočite vsako kroglico. Odlagajte jih na folijo in pustite stati na pultu, da se temna čokolada strdi. Tik preden dobi preliv skorjico, vsako kroglico po vrhu posujte z drobci rožnato obarvane bele čokolade.

Nasvet: Naredite lahko tudi manjše kroglice – potrebovali boste več češenj in več temne čokolade za obliv.

Podobni članki