marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hitra prenova kuhinje

Pošlji prijatelju

modra kuhinjaKuhinja je najbolj uporabljan, hkrati pa tudi najbolj »trajen« prostor našega doma – vsega se lotimo prej: zamenjave zofe v dnevni sobi, prenove kopalnice, spremembe otroški sob v mladinske in podobno, kuhinja pa ostaja ista. Običajno je to povezano s stroški, ki bi jih zahtevala nova kuhinja, pa tudi s tem, da je menjava kuhinje precej nepraktična, saj ob njej kar kak teden doma ne moremo uporabljati tako, kot smo navajeni. Vendar pa je kuhinjo možno na hitro osvežiti tudi brez velikih stroškov in brez veliko dela – tako za lepši in bolj sodoben videz kot za boljšo organizacijo je možno poskrbeti z nekaj preprostimi idejami, ki jih lahko »ukradete« proizvajalcem kuhinj ter dekoraterjem.

Najbolj enostavno je, da v kuhinji zamenjate luč (ki ji večina namenja premalo pozornosti), pogrnete na tla novo preprogo (na primer imitacijo kože zebre ali goveda), obesite veliko sliko ali stensko uro. Nato pa se lotite izboljšave kuhinje še z nekaj idejami, ki vam jih predstavljamo v fotografijah.

Naša naslovna kuhinja je povsem preprosta, pa vendar takoj pritegne pozornost. Vključuje cel kup domiselnih rešitev, za katere lahko poskrbite popolnoma sami. Tudi vi lahko s kuhinjskega okna odstranite karniso z dolgočasnimi zavesami in namestite sodoben rolo ali plise zaveso v kateri koli barvi in katerem koli vzorcu. Zamenjate lahko tako luč v kuhinji kot luč nad jedilno mizo - zanimiva svetila so vedno element, ki pritegne. Tla pod jedilno mizo in tudi tla v kuhinji pogrnite z zanimivo preprogo, ki bo "omehčala" gladek videz parketa ali ploščic. Nadaljujte z dekorativnimi elementi, tako da na steno obesite nekaj novih slik (ki so v raznih trgovinah z notranjo opremo včasih prav smešno poceni), na vrh visečih omaric pa postavite vaze in dekorativne kipce (če vam ne bo odveč brisanje prahu z njih). In nato se lahko odločite še za nekoliko zahtevnejši poseg: del ličnih ploskev oziroma front vaše dolgočasne stare kuhinje zamenjajte z novimi oziroma jih zbolj prebarvajte, če material to omogoča - najbolje je, da se pri mizarju pozanimate, ali je fronte možno prebarvati, nanje nametsiti nov ultrapas, ali pa je dejansko potrebno narediti nekaj novih kril omaric. Nekaj barvnih front (lahko so tudi steklene) bo prav dramatično poživilo kuhinjo.