marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hitra prenova kuhinje

Pošlji prijatelju

kuhinja s policamiPoskrbite, da bo kuhinja videti "zračna", tako da se znebite velikih zaprtih omaric in jih nadomestite z odprtimi odlagalnimi površinami. Jedilni servis in kozarce lahko pospravite na odprte police, ki jih lahko tudi zanimivo osvetlite (kupite lahko police z že vgrajenoimi led lučkami, ki svetijo v notranjosti same police). Poskrbite tudi za eno ali dve samostoječi "kocki" ali "kvadra", odprta s sprenje ali sprednje in zadnje strani, ki ju lahko poljubno namestite v kuhinjo in vanju odložite kuharske knjige, revije, kuhinjske krpe, kakšno lončnico z začimbami in podobno. Izdela naj vam ju mizar, pri tem pa izberite moderne barve ter razmislite o tem, ali naj "kvadra" stojita na nogicah ali naj bosta na kolescih.

Slika naj vas ponovno opomni  še na nekaj: kuhinjska svetila niso nujno dolgočasna! Če so, jih je treba zamenjati.

omarice kocke z obarvano notranjostjoKaj pa, če že imate odprte police in "kocke" in "kvadre", pa so ti prav nezanimivi? Potem je čas, da njihov videz izboljšate. Pri vseh odprtih omaricah to najlaže naredite tako, da spremenite njihovo notranjost. To lahko prebarvate ali enostavno oblečete s tapeto - tudi vzorčasto. Največji učinek boste dosegli, če oblečete zgolj zadnjo ploskev.

Kadar imate večjo odprto omaro s posameznimi manjšimi prostorčki, kakršni običajno pravimo kar čebelnjak, lahko poskrbite še za nekaj več razgibanosti. Oblecite zgolj zadnje ploskve nekaterih polic, ne pa vseh - in ne oblecite vseh v enak papir. Enake naj bodo barve, vzorci pa se naj med seboj razlikujejo.

Da bo vsebina omaric bolj izpostavljena, lahko poskrbite tudi z osvetlitvijo, za kar vam ni treba angažirati električarja. Kupite majhne led lučke, ki delujejo na baterije, ter jih v zgornji del omarice kar prilepite.

Oglašujte pri nas