marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Venček s kraguljčki

Pošlji prijatelju

venček iz kroglic mase za oblikovanje in kraguljčkovMN

Preprost venček, ki spominja na snežene kepe s kraguljčki, lahko obesite na steno ali pa ga imate na mizi. Za izdelavo si priskrbite pomočnike – treba je narediti kar nekaj kroglic in otroci bodo pri tem z veseljem pomagali!

Potrebujete: močan ploščat obroč za venčke, velik zavojček modelirne mase (das mase), kraguljčke, pištolo z vročim lepilom.

(Variacija: Če želite obarvane kroglice, potrebujete še akrilne barve, da jih boste pobarvali, ali pa namesto običajne modelirne mase uporabite obarvano maso fimo.)

Iz modelirne mase naredite kroglice različnih velikosti – največje naj bodo velike kot oreh. Kroglice nato pustite stati čez noč, da se posušijo, oziroma izkoristite prednost zimskega ogrevanja – na toplem radiatorju bodo dovolj suhe za lepljenje že po uri ali dveh.

Segrejte lepilo in kroglice prilepite na obroč. Najprej kroglice različnih velikosti nalepite na zunanji rob obroča (tako, da gledajo nekoliko čez rob), nato še na notranjega (tudi tu naj gredo čez rob, da se obroč ne bo videl). Nato med notranjo in zunanjo vrsto kroglic prilepite še tretji niz, tako da ga postavite na vrh obeh drugih. Vmes prilepite še kraguljčke. Najbolj drobne kroglice prihranite za konec, da boste z njimi zapolnili odprtine med večjimi kroglicami, skozi katere bi se sicer videl obroč.

Če boste venček obesili na steno, med lepljenjem ne pozabite dodati vrvico – naj bo močna, kajti venček bo zelo težek!

Podobni članki