marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Eko čestitka s semeni rož

Pošlji prijatelju

čestitka s semeniMN

Čestitka, ki jo posejemo? Zakaj pa ne! Samo v zemljo mora, pa bodo zrasle rožice.

Potrebujete: karton od jajc, jedilna barva (po želji), sito, semena poljubnega cvetja, model za piškote, električni mešalnik, posodo, pekač, vodo, vrvico, flomastre, papir.

Del kartona za jajca natrgajte na majhne koščke. Stresite jih v skledo za mešanje, prilijte toplo vodo in pustite pet minut stati. Če želite obarvano čestitko, dodajte nekaj kapljic jedilne barve. Zmešajte z električnim mešalnikom, da nastane kaša. Stresite v sito, da se znebite odvečne vode. Ožemite.

Kaši primešajte seme poljubnega cvetja – mi smo izbrali astre.

Kašo s semeni nadevajte v modelček za piškote (poljubne oblike) na pekaču ali drugi ravni podlagi, jo pritisnite vanj, da dobite obliko, nato modelček odstranite. Izdelajte poljubno število »piškotov«. (mi smo iz spodnjega dela kartona za jajca dobili 10 okroglih »piškotov« premera 7 cm.) Pekač oziroma pladenj postavite na toplo in ga pustite stati več ur ali peko noči, da se papirna kaša posuši in strdi. Vmes večkrat preverite, ali se prijema na pekač in ga v tem primeru previdno odluščite z lopatico ali nožem.

materiali za čestitkoMN

Na suh papirnat »piškot« s semeni s flomastri narišite rožico in zapišite čestitko. Okoli njega zavežite vrvico. (Če imate posebni obliko, na primer srce, jo boste morali nekoliko prilepiti.)

Preden daste čestitko iz rok, ne pozabite dodati še listič z navodili o tem, kako globoko in na kakšno lego posaditi čestitko – prepišite z zavojčka s semeni! Listič lahko nataknete na vrvico, ali pa ga daste posebej.