marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Magnetki za valentinovo

Pošlji prijatelju

magnetki za valentinovoSA

Magnet v obliki srca bo lahko vaš dragi oziroma vaša simpatija pritrdil na hladilnik, za presenečenje pa mu ga lahko pustite pritrjenega kar na avtomobil. Na magnete lahko napišete različna besedila – od klasičnih »Ljubim te!« ali »I love you«, do »Privlačiš me kot magnet« …

Potrebujete: belo modelirno maso (das maso), valjar, modelček v obliki srca (za piškote ali plastelin), fin brusni papir, akrilne barve, črno konturo, večnamensko lepilo in magnetke – vse boste našli v trgovini z umetniškimi materiali.

Najprej dobro pregnetite manjšo količino modelirne mase, jo razvaljajte na debelino 4 mm in nato iz nje izrežite srca. Položite jih na časopisni papir in pustite, da se sušijo 24 ur.

Ko so srčki suhi, robove nekoliko pobrusite z brusnim papirjem, da bodo gladki. Prebarvajte jih z različnimi odtenki akrilne barve. Ko se barva posuši, srčkom s črno konturo zarišite rob ter nanje napišite besedilo.

Na enak način lahko naredite tudi magnete drugih oblik, na primer zvezdic ali rožic, ter jih podarite ob drugih priložnostih.

Oglašujte pri nas