marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Okras za cvetno nedeljo

Pošlji prijatelju

okras za cvetno nedeljoMN

Po pravilih naj bi hišo zaščitili in odgnali vse slabo s pomočjo butare, ki bi jo moralo sestavljati zelenje in pomaranča ali jabolko – a prave butare so že zdavnaj zamenjale najprej takšne iz obarvanih oblancev, v zadnjih letih pa so celo oblance že marsikje izpodrinili umetni materiali. Torej ne bo nič hudega, če imate doma namesto butare okras, ki je videti kot naš.

Potrebujete: skodelico, riž (ali okrasne kamenčke), slamico, leseno paličico za nabodala, manjši obroč iz stiropora, plastičen trak za pentlje različnih barv in debelin(mi smo ga porabili 9 metrov), škarje, večjo količino bucik, okrasne bucike, majhne »ponaredke« metuljčkov, lepilo.

Obroč iz stiropora napičite na paličico. Trakove narežite na dolžino 10 do 15 centimetrov. (Če imate široke trakove, jih lahko tudi razrežete na ožje.) Trakce nato oblikujte v krog in s pomočjo bucik zapičite na stiroporni obroč. Napikajte jih z obeh strani – gotovi ste, ko se ne vidi več niti koščka striropora in je roža lepo košata.

V obod rože zapičite velike okrasne bucike, na samo rožo pa z lepilom prilepite metuljčke.

Preko paličice za nabodalo nataknite slamico, napolnite skodelico z rižem (ali okrasnimi kamenčki) in vanjo postavite rožo.