marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Oblečen venček za na vrata

Pošlji prijatelju

venček iz šalaMN

Če ste med bolj zmrzljivimi, potem imate doma gotovo dobro zalogo pletenih šalov – in uporabni so še za marsikaj drugega, ne le za to, da grejejo vas. Na primer za hitro izdelavo venčka za na vrata – v samo petih minutah!

Potrebujete: obroč iz stiropora (iz trgovine z materiali za ustvarjanje), pleten šal (najbolje enobarven; uporabite lahko tudi gamaše, jopico ali pulover – vendar bo te treba razrezati), tanek svilen trak, kupljene drobne okraske (v isti barvi kot trak).

Obroč iz stiropora ovijte v šal, tako da ta na spodnjem koncu lepo vidi z obroča. Ni ga treba lepiti, šivati ali drugače pritrjevati. Eno stran tako nastalega venčka ovijte s svilenim trakom, na drugo pa namestite okraske (če so na žičkah, te enostavno zataknite v pletivo, ne da bi ga pri tem poškodovali, sicer pa jih boste morali na šal prišiti.) Na zadnjo zgornjo stran venčka namestite še vrvico, na kateri bo venček visel – mi smo jo potegnili skozi zanke na šalu, lahko pa jo tudi zavežete okoli stiropornega obroča in prekrijete s šalom.

Podobni članki