marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Energijske ploščice z datlji in kokosom

Pošlji prijatelju

Energijske ploščiceMN

Energijske ploščice so priročne, saj jih lahko povsod nesemo s seboj – in čeprav so majhne, nam dajo obilico energije, poleg tega pa vsebujejo same zdrave stvari. Pripravite jih lahko tudi sami!

250 g suhih datljev

150 ml mlačne vode

2 žlici semen čija (chia)

3 žlice semen sezama

100 g ovsenih kosmičev

2 žlici temnega kakava

100 g kokosove moke

Datlje izkoščičite. Prelijte jih z mlačno vodo in pustite stati deset minut, da se nekoliko omehčajo, nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom (ali jih zdrobite v blenderju).

Dodajte sezamova in čija semena ter kakav in dobro premešajte s kuhalnico ali žlico.

Primešajte ovsene kosmiče, nazadnje pa dodajte še kokos – dobro pregnetite.

Večjo desko za rezanje obložite s papirjem za peko. Nanjo predenite zmes za ploščice, jo nekoliko potlačite, nato pa prekrijte še z eno plastjo papirja za peko. Preko papirja maso z valjarjem zvaljajte na debelino 1 cm.

Odstranite zgornjo plast papirja in z nožem narežite pravokotnike. Maso ob robovih, ki ima nepravilne oblike, ponovno stisnite v kepo in zvaljajte. Vsega skupaj boste dobili približno 12 ploščic (odvisno od velikosti).

Narezane ploščice med seboj nekoliko razmaknite in postavite v hladilnik, da se nekoliko osušijo in strdijo.

Da ploščice pripravite za na pot, jih je najbolje zaviti v papir za peko, na katerega se ne bodo prijemale.