marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Zajčje lizike

Pošlji prijatelju

MN

Zajčki lahko priskakljajo tudi v precej izvirni obliki.

Potrebujete: papir, svinčnik, škarje, liziko, kosmateno žičko, 2 drobna in en malo večji cofek, moosgumi (penasto gumo), rdeč in črn flomaster, lepilno pištolo z vročim lepilom.

Najprej na list papirja narišite kroj, podoben osmici, ki ima oba trebuščka ravno prav velika, da zaobjameta kroglico lizike, spodaj pa naj bodo nogice. Na sredini in na vrhu označite luknjici za paličico. Izrežite in pomerite na liziko. Če je oblika v redu, jo prerišite na moosgumi in izrežite, sicer pa jo še nekoliko prilagodite.

Na zgornji del osmice nekoliko višje od sredine z rdečim flomastrom narišite smrček, s črnim pa usta, oči in brke.

Osmico iz gumija skozi luknjico nataknite na paličico lizike, da dobite izbočen obraz, spodnji del pa z vročim lepilom prilepite na kroglico lizike. Z lepilom prilepite še večji cofek na zadnjo stran zajčka, da dobite repek, ter dva cofka na kroglico, da dobite še sprednji tački.

Kosmateno žičko prepognite na pol, da dobite sredino. Ovijte jo okoli paličice nad gumijem in prilepite s kapljico lepila (sicer se bodo ušesa hitro snela). Žičko na vsako stran oblikujte v uho, konca pa ponovno zavijte okoli paličice in po potrebi skrajšajte s škarjami.