marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Adventni koledar s ščipalkami

Pošlji prijatelju

adventni koledarMN

Večina otrok si v predbožičnem času zaželi adventni koledar, s pomočjo katerega lažje odštevajo dneve do božiča. Večina koledarjev, ki jih dobite v trgovini, je res napolnjena s čokoladicami, vendar pa delujejo precej neosebno. Zakaj ne bi tokrat adventni koledar torej izdelali sami?

Potrebujete: pribor za obešanje okvirjev (in lepilno pištolo z lepilom), 1 leseno deščico za slikanje, ščipalke lepih barv, črn in srebrn flomaster, barvni papir, lepilo, luknjače z božičnimi podobami, na primer zvezdicami ali jelkami, barven papir za ovijanje in darilca, vrvica ali nit.

Najprej deščico obrnite na hrbtno stran in nanjo pritrdite kaveljček za obešanje okvirjev na steno. (Odvisno od tega, kakšen pribor imate, boste morda potrebovali še lepilno pištolo z lepilom.)

Na deščico z zgornje in spodnje strani enakomerno razporedite pisane ščipalke za perilo. Iz barvnega papirja s pomočjo luknjača izrežite zvezdice ali drug motiv, ter jih z lepilom prilepita pod in nad kljukice. Na motive zapišite številke, ki bodo pomagale odštevati.

Prostor med motivi s številkami polepite z dodatnimi božičnimi motivi različnih velikosti (lahko tudi različnih oblik), nato pa med njimi s srebrnim flomastrom »napikajte« vijuge, ki bodo spominjale na srebrne snežinke.

Adventni koledar obesite na njegovo mesto.

Zdaj je čas, da v papir zavijete drobna darilca – ta naj bodo lahka, sicer bodo zlasti spodnje kljukice padle z deščice. Pripravljene imejte različne bonbončke, lizike, lasne sponke in elastike, kakšno mini figurico, lahko celo kakšen kovanec … Bistveno je , da so darila drobna!

Darilca zavijte, v ovojni papir z luknjačem naredite luknjico in skozi njo napeljite vrvico ali nit. Vrvico na kratko zavežite, nato pa darilca nataknite na ščipalke (v obeh vrstah z zgornje strani).

Oglejte si še naše Ideje za zavijanje daril, Ideje za božične venčke in Kreativnost z božičnimi zvezdami.