marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ženska brez torbice je… V težavah!

Pošlji prijatelju

ŠeflicaFotolia

Veste, kaj je osnovna modna razlika med moškimi in ženskami? Ženske imamo torbice. Kar priznajmo, brez njih pač ne gre. In tudi moški bodo morali to prej ali slej priznati – če ne drugače, pa takrat, ko jim ne boste hotele njihovega mobitela, denarnice in dokumentov spraviti v svojo skrinjo zakladov.

Ja, res je – torbica je ženska skrinja zakladov. Ne glede na to, kako velika ali majhna je … Bom kar razodela, kakšna je moja – velika, kot se le da. Z manjšo bi bilo težko, kajti dejstvo je, da v torbi nosim s sabo polovico dnevne sobe. Denarnico, mobitel, robčke, zdravila proti glavobolu in včasih tudi kak otroški sirup proti povišani telesni temperaturi, beležko, kuli, vitaminske tablete, žvečilne gumije, prigrizke zase in otroke, kartico za ljubljansko trolo, zložljiv dežnik, prenosni računalnik, prospekte s sejmov, prospekte iz trgovin (zlasti tiste z recepti), bančne izpiske, rokovnik, stare račune, odločbo o otroških dodatkih (ta mesec moram oddati novo vlogo), izpis plač v lanskem letu (da preverim, kdo naj uveljavlja olajšavo za otroke, jaz ali partner), parfum, sončna očala, napotnico za specialista, rezerven gumb od plašča (ki ga nisem oblekla že od jeseni), kakšen priboljšek za babičinega psa, bilten plezalnega kluba (da se prijateljicam na kavi pohvalim z dosežki starejše hčere, kremo za roke … Naštela sem seveda samo tiste reči, ki se jih spomnim takole na hitrico, ampak saj veste, kam ciljam – v moji torbi je čisto zares pol dnevne sobe.

Kadar se odpravim od doma zgolj za krajši čas, včasih te moje težke bisage seveda ne vlačim s sabo. Recimo takrat, ko skočim zgolj do trgovine po kruh. Ampak, veste kaj? Počutim se, kot bi bila gola. Kot da mi manjka bistven del sebe. Če ne drugega, mi prav takrat prične zoprno kapljati iz nosu, da potem ves čas v trgovini razmišljam, kdaj se mi bo na nosnici naredila velika kapljica, ki jo bodo vsi opazili. Torej – brez torbice ni pametno hoditi okoli, sicer se lahko spremeniš v pravo živčno razvalino ali pa vsaj osmešiš.

Eno so torej stvari, ki so nujne. Drugo pa tiste, za katere moški (ki seveda nimajo pojma o torbicah) mislijo, da so nujne. Takrat je treba prepričanju, da imaš v torbi pol dnevne sobe, narediti konec. Prav na hitro, da si moški ne bi delali utvar. Moj mož je tako pred leti (ko pravzaprav še ni bil moj mož) poln upanja pogledal proti moji torbici in me vprašal: »Imaš mogoče kakšno znamko?«

Znamko?! Kaj sem videti kot poštar?!

No, glede na velikost torbe morda res. Ampak saj veste, da ženske na svetu nismo zato, da bi moškim preveč olajšale življenje.