marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Marmelina v LEGOLANDU V: Dobro je vedeti…

Pošlji prijatelju

Ob koncu naše reportaže z obiska v Legoland Deutschland pa še nekaj koristnih nasvetov in napotkov, ki vam utegnejo priti prav:

Kdaj obiskati Legoland?
Vsako izmed obdobij v sezoni ima svoje prednosti in slabosti. Vsekakor se je smisleno izogibati nemškim praznikom in dela prostim dnevom, ki niso enaki za vse zvezne dežele.

V kolikor se odločite za obisk spomladi (april, maj) ali jeseni (september, oktober) bo gneče praviloma manj, kot pa v poletnih mesecih in boste na vožnje čakali manj. Seveda pa je takrat možnost slabega vremena nekoliko večja, v primerjavi s poletjem.

Ali grem lahko čez dan po nekaj v avto?
Da. V tem primeru vam bodo ob izhodu iz parka na roko pritisnili žig, ki bo vaša vstopnica za vrnitev v park.

Kaj še vzeti s seboj?
Zagotovo vam bo prišel prav kakšen kos rezervnih otroških oblačil; poleti tudi kopalke, spomladi in jeseni pa pelerine ali pvc pončoti. V kolikor ne želite vsega nositi s seboj, lahko pustite odvečne stvari v vozilu. Vendar pa utegne biti pot do tja dolga, zato v tem primeru priporočamo najem garderobne omarice, ki stane 3 eur (majhna) ali 4 eur (velika) na dan.

V parku ni trgovin, razen takšnih ki prodajajo najrazličnejše LEGO izdelke. Praviloma je v parku mogoče kupiti nekatere najnujnejše stvari (sončna krema, sredstva proti komarjem, robčki, damski vložki), medtem ko se je za ostalo potrebo odpeljati v slabih 10 minut oddaljeni Günzburg. V parku si je mogoče sposoditi tudi otroški voziček.

Kaj obiskati najprej in kaj pustiti za konec?
Trenutno je daleč naj bolj priljubljen letos odprti Ninjago Ride. Priporočamo, da če ste v Legolandu ob samem odprtju parka ob 10.00, odidete najprej tja, preden se večina obiskovalcev razporedi po parku. Pohitite, saj časa ne bo veliko. Podobno velja za Flying Ninjago.

Zadnja vožnja na vseh napravah je eno uro pred zaprtjem parka, zato si velja Miniland (makete iz Lego kock) ogledate na koncu, v uri pred zaprtjem parka. Časa boste imeli na voljo dovolj.

Kako je s stranišči in ali je voda pitna?
Stranišč je dovolj v vseh delih parka. Vsako ima tudi t.i. družinsko stranišče, kjer boste tiste čisto najmlajše lahko brez težav previli.

Voda je pitna. Pri vsakem stranišču je postavljena fontana, kjer se lahko odžejate ali natočite vodo v svojo steklenico ali plastenko. Vsekakor pa ne pozabite na veliko tekočine, saj jo boste v poletnih mesecih zagotovo potrebovali.

Ali je v parku na voljo WiFi?
Zakaj, saj ste se prišli zabavat?!? Velika večina parka nima brezžičnega dostopa do interneta. Glede na to, da je v letošnjem letu prišlo do sprememb pri zaračunavanju gostovanja v tujini, pa to niti ne bo pretirana skrb. Vaše objave na družbenih omrežjih pa bodo že počakale do večera.

Vas zanima še kaj pa niste našli odgovora?
Lahko pišete nam ali preverite Legolandovo spletno stran pogostih vprašanj in odgovorov.

Konec.

Marmelina v LEGOLANDU I: Legice za vse generacije
Marmelina v LEGOLANDU II: Zvrhana mera zabave
Marmelina v LEGOLANDU III: Vse nekaj stane, a kaj se splača?
Marmelina v LEGOLANDU IV: Asfaltna pot vodi me na Bavarsko!