marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polžek

Pošlji prijatelju

polžja hišica oblečena v servietkeMM

Deževje na plan privabi veliko polžev, a ker nekateri med njimi tudi slabo končajo, boste na vrtu ali zelenici gotovo našli kakšno prazno polžjo hišico – sicer pa lahko hišice morskih polžev in školjk tudi kupite v prodajalnah z izdelki za dekoracijo doma.

Za pisanega polžka, »oblečenega« v lep vzorec, potrebujete 1 večjo polžjo hišico, papirnato servieto z drobnim vzorcem in lak za servietno tehniko, po želji pa še sijoči lak.

Papirnati prtiček z motivi razplastite, da vam ostane samo zgornja, potiskana plast, in razrežite na majhne koščke glede na motiv. Koščke prtiča položite na polža in prebarvajte z lakom za servietno tehniko. Ko se polž posuši, ga lahko prebarvate še s sijočim lakom.

Namig: Če laka za servietno tehniko nimate (ali izdelujete polžke na dopustu na morju), lahko prtič nalepite na polžka tudi tako, da v pol žličke sladkorja v prahu vmešate žličko vode, ali pa zmešate malo jedilnega škroba oziroma moke in vode – tako dobite odlično lepilo, ki ga s čopičem nanesete na polža in nanj pritisnete servietko. Da se bo polžek svetil, ga lahko nazadnje premažete tudi s prozornim lakom za nohte ali prozornim lakom za nohte z bleščicami.