marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Živ žav v Zmincu pri Škofji Loki

Pošlji prijatelju

Športno društvo UTRIP letos že šesto leto v Zmincu pri Škofji Loki prireja  dogodek za najmlajše (otroke), ki so ga poimenovali ŽIV ŽAV - a to ni navaden živ-žav!

Glavna nit dogodka bo otroški OVIRATLON, ki bo zajemal spoznavanje narave in naravne prepreke, kot je tunel iz praproti, hoja po brvi, srečanje z gozdnim možem, ipd.
*PRIJAVE NA OVIRATLON so na voljo na dan dogodka od 9.30 do 11.30 ure na samem prizorišču.)

Vzporedno oviratlona bo na igrišču skozi celoten dan poskrbljeno za animacijo otrok, igrala, ustvarjalne delavnice, bralni kotiček, ki bo zajemal tudi dramsko igro, paralelno vožnjo s poganjalcem ipd.

Otrokom bodo na prizorišču prav tako na voljo napihljiva igrala, animacija, strateške igre, vožnja s poganjalci, spuščanje po drči, oviratlon, risanje s kredami, ustvarjalne delavnice, osvežitev z vodnimi baloni, spoznavanje gasilskih vrlin, spoznavanje lokostrelstva, dramska igra po zgodbi Kamniti most ipd.

Dogodek se bo odvijal v športnem parku v vasi Zminec pri Škofji Loki, v soboto, 25.08.2018 od 10.00 do 20.00 ure.

VSTOPNINE NI!


Več o programu celotnega dogodka najdete na njihovi strani, kjer je podrobneje opisana tudi točna lokacija.

Tule vam ponujamo le nekaj utrinkov letošnje scene, kjer lahko opazite, da je bilo vanjo vloženega veliko truda, saj so se fantje iz Športnega društva UTRIP vsako leto potrudijo in so se na dogodek pričeli pripravljati že lani, ko so definirali tematiko, točke na oviratlonu in razdelili naloge izvajalcem posameznih točk.

V zimskem času so pripravili rekvizite, pomladi in čez poletje pa vse skupaj plasirali na prizorišče.

Narejene so prave "katakombe", pravljični grad z grajskim vrtom, v gozdu pa si boste adrenalinsko željni skupaj z otroci ogledali "gozd strahu" in še mnogo drugih scen.

Fotografijah iz prejšnjih let vas bodo morda prepričale, da si letos zadevo ogledate v živo, in garantiramo, da se  boste imeli  luštno, saj scena, ki so jo pripravili, izgleda prav realistično, in škoda bi jo bilo zamuditi!!

Nekaj utrinkov letošnje scene si lahko ogledate v tem članku, nekaj pa jih poiščite na njihovi www strani.

Na dogodku bodo sodelovala tudi druga društva, kot so PGD Trata, Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka, Rod Svobodnega Kamnitnika Taborniki, Kulturno društvo Loški oder, Športno društvo Partizan tako z otroškim poligonom, kot lokostrelsko sekcijo...