marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tudi Winxice gospodinjijo!

Pošlji prijatelju

animirane junakinje "Klub Winx" med letomVeste, kaj se zgodi, kadar v Magični dimenziji zmanjka dobre magije? Vile ostanejo brez moči, zato jim ne preostane drugega, kot da se lotijo gospodinjskih opravil. In prav to se zgodi v novem celovečernem filmu o Klubu Winx, ki prihaja na naša filmska platna v naslednjem tednu in je posnet v 3D tehniki (ter sinhroniziran v slovenski jezik). Če imate doma malo gospodično, ki sanjari o krilcih in čarobnem prahu, ali pa ste zgolj neverjetno romantični, potem si boste film gotovo morali ogledati. (Z malo sreče lahko karte za premiero, ki bo že v sredo ob 18. uri v Koloseju v LJ, dobite na Marmelini – pokukajte na našo Facebook stran.)

Kakšna je tokrat zgodba?

Na Alfei, šoli za vile, poteka zabava ob pričetku šolskega leta, ki jo nenadoma zmotijo Icy, Darcy in Stormy – zlobne Trixice. Čarovnice pri tem ukradejo magični predmet, Winxice pa tega ne morejo zaustaviti brez Bloom, ki uživa življenje princese na planetu svojih pravih staršev ter sprejme Skyjevo snubitev.

Magični predmet obudi Predniške čarovnice, ki se želijo maščevati Winxicam tako, da uničijo drevo, ki ohranja ravnovesje med dobro in zlo magijo, s tem pa vile izgubijo vse svoje moči. Težave pa ima tudi Bloom – Skyjev oče Erendor sinu namreč prepove poroko.

Bo junaškim vilam uspelo, da ponovno vzpostavijo ravnovesje v magični dimenziji? In kakšna je skrivnost, zaradi katere se Bloom in Sky ne smeta poročiti?

Kako je film predstavil režiser?

Režiser Iginio Straffi je povedal, da bi bilo drugi celovečerni film o Klubu Winx prav enostavno narediti tako, kot so naredili prvega – vendar pa se je tokrat odločil, da želi nekaj več, zato je drugi film o Winxicah izdelan v 3D tehniki. Gre za prvo italijansko tridimenzionalno risanko, ki jo bodo zaradi tehnike gledalci spremljali še bolj doživeto.

Iginio Straffi si je magični svet vedno predstavljal kot projekcijo realnosti, v kateri so vedno tako luč kot sence – in to je metafora, ki lahko preseže naravne omejitve. Ker je film namenjen mladi populaciji, ima zgodba seveda srečen konec, vendar pa se ta sestavi iz koščkov napetih avantur in ni pretirano očiten. Ker filma ne bodo gledali le otroci, temveč tudi njihove družine, zgodba v marsičem spominja na klasiko Romeo in Julija – tudi Bloom in Skyju njuno zvezo prepovesta njuni družini, zaradi davnih dogodkov, ki jih noče nihče pozabiti. Zgodba torej ne vabi k pobegu v sanjski svet, temveč gledalce vabi, da v sebi poiščejo pogum za spopad z nepričakovanimi in težkimi dogodki. Uči, da morajo zaupati v prijatelje, še pomembneje pa je, da zaupajo vase in svoje sposobnosti.