marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rdeči voz

Pošlji prijatelju

Se še spomnite svojega prvega otroškega kolesa in veselja, ki vam ga je ta pričaral na obraz? Kaj pa vožnje z vozičkom, s katerim ste zbirali star papir za šolo? Vsi starši, ki hranite ta dva dogodka med najbolj dragocenimi spomini, boste gotovo občutili nekaj nostalgije, ko boste pokukali na spletno stran prodajalne Rdeči voz, v kateri lahko kupite nove in moderne, a hkrati »po starih časih dišeče« poganjalce, vozičke, tricikle, gugalne konjičke in skiroje. Takšne, nad katerimi boste sami navdušeni ravno toliko kot vaš otrok.

Radio Flyer – pa ga imamo!

Vožnja z majhnimi vozički je od nekdaj navduševala otroke po vsem svetu. Prav poseben status med njimi pa ima originalni voziček podjetja Radio Flyer, ki ga izdelujejo že skoraj 100 let. Ne le, da ga poznajo po vsem svetu, temveč je ne glede na to, da gre za (na videz) preprosto igračo, postal tako kulten, da si je prislužil celo pomembno vlogo na filmskem platnu: leta 1992 so posneli film Radio Flyer, ki pripoveduje zgodbo o dečku, ki s pomočjo prav tega vozička pobegne iz težkih družinskih razmer. (V filmu med drugim igrajo Tom Hanks, Elijah Wood in Adam Baldwin, izvršni producent pa je bil Michael Douglas.)

Danes pod blagovno znamko Radio Flyer ne boste našli zgolj vozičkov, temveč cel otroški »vozni park«, zahvaljujoč trgovinici Rdeči voz, pa so vsa mala »čuda na kolesih« sedaj dostopna tudi pri nas – in trenutno tudi po akcijskih cenah.

Zgodba o rdečem vozu

Sanje o rdečem vozu so sanje Antonia Pasina, ki je ob prihodu v ZDA želel boljše življenje zase, a je hkrati zaradi svojega dela izpolnil sanje množici otrok, ki so takoj vzljubili vozičke iz njegove delavnice. Prvi vozički so bili v celoti iz lesa, kasneje pa je zaboj za vožnjo zamenjal s kovinskim in ga prebarval v rdečo – in ker je bilo povpraševanje tolikšno, so morali kmalu narediti za proizvodnjo kar tekoči trak, s katerega je prišlo dnevno 1500 vozičkov! Nič čudnega, da je dobil rdeči voz hitro vzdevek »mali Ford«.

Gospod Pasin se je navduševal nad radiem in nad letenjem z letali, zato so njegovi vozički dobili ime Radio Flyer – ime, ki ga nosijo še danes, ko podjetje vodi njegov vnuk, in se je proizvodnja razširila tudi na druge kakovostne in privlačne izdelke »na kolesih«, ki nudijo brezskrbno igro, hkrati pa skrbijo za enostavno učenje motorike in koordinacije.

Pravzaprav ne bomo rekli nič več … »Vozni park« Rdečega voza si je najbolje ogledati in ga preizkusiti. Še posebej v teh zadnjih mesecih leta, ko postaja rdeča barva vse bolj priljubljena in otroci že vse bolj pogosto pomislijo na darila, ki jih bo prinesel bradati mož v rdeči opravi.

Oglasno sporočilo; 8. oktober 2012

www.rdecivoz.si vam do konca novembra ob nakupu poganjalca "retro raketa", tricikla "twist" in voza "pathfinder" podarja bon za 20, 30 oz. 50 EUR, ki ga lahko unovčite v spletnih prodajalnah rdecivoz.si, chebeltza.com, igraca.eu, vlakci.si ter loncekkuhaj.si.