marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nikon Coolpix S80

Pošlji prijatelju

rdeč fotoaparat Nikon S80 in rdeča šminkaNikon

Eleganca in zaslon na dotik.

Nikon Europe je predstavil najnovejši kompaktni fotoaparat iz linije COOLPIX. Model S80, ki s tankim ohišjem in obliko sodi med najelegantnejše žepne fotoaparate, premore inovativen zaslon OLED z večprstno podporo, kar uporabniku omogoča enostavno upravljanje s fotoaparatom. Coolpix S80 se ponaša s slikovnim senzorjem z ločljivostjo 14,1 milijona slikovnih pik, objektivom NIKKOR s 5-kratno povečavo, snemanjem videa v tehniki HD ter drugimi naprednimi lastnostmi.

»Coolpix S80 dokazuje, da Nikon namerava ostati vodilni proizvajalec v kategoriji fotoaparatov, opremljenih z zasloni na dotik. Eleganten visokokakovostni zaslon uporabniku omogoča, da brez težav ureja in pregleduje slike, zaradi visoke hitrosti in zmogljivosti pa lahko ujame vse najpomembnejše trenutke – tudi v visoki ločljivosti. S80 je idealen fotoaparat za uporabnike, ki sledijo najnovejšim modnim smernicam, saj poleg odličnih tehničnih specifikacij s svojo eleganco nudi unikaten slog,« je ob predstavitvi modela COOLPIX S80 dejal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharing.

Upravljanje na dotik

Vgrajen zaslon s podporo večprstnemu dotiku nudi številne možnosti enostavnega upravljanja s fotoaparatom. S funkcijo sprožilca na dotik lahko uporabnik sliko ali videoposnetek izostri in posname s preprostim dotikom ustreznega dela zaslona. Hkrati je tudi retuširanje fotografij v fotoaparatu postalo povsem preprosto. Z vgrajenimi filtri, kot so ribje oko, poudarjanje izbranih barv in učinek pomanjšanja, je moč fotografije popraviti brez uporabe računalnika. Sodoben zaslon s tehnologijo OLED nudi diagonalo 8,7 cm (3,5 palca) in visoko ločljivost (819.000 slikovnih pik) prikaza vsebin, še posebej dobro pa se odreže v neposredni sončni svetlobi.

Visokoločljivi videoposnetki

Za uporabnike, ki si želijo najnovejših tehnologij, Nikon nudi tehnologijo snemanja v več formatih, COOLPIX S80 pa videoposnetke zajema v visoki ločljivosti (HD) in s stereo zvokom. Motive je moč med snemanjem tudi približati ali oddaljiti. Prek vmesnika HDMI si lahko uporabniki slike in video posnetke ogledajo v visoki ločljivosti na združljivih digitalnih televizorjih.

Slog in zmogljivost

COOLPIX S80 se lahko pohvali z modnim in zelo tankim ohišjem. Slogovno eleganco še nadgrajuje način za enostavno samodejno delovanje, ki uporabniku omogoča, da posname fotografije, ne da bi se moral ukvarjati s tehničnimi podrobnostmi. V ohišju aparata se sicer skrivajo še druge zmogljive tehnologije, na primer 5 funkcij za zmanjšanje zameglitve. Med drugim COOLPIX S80 premore tehnologiji za zmanjšanje vibracij (VR) v objektivu in zaznavanje gibanja.

Fotoaparat COOLPIX S80 je na voljo od konca oktobra, priporočena cena pa je 349 evrov.

Nikon, obvestilo za javnost

Podobni članki