marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Darila z navdihom: živijo na spletu, potujejo po svetu

Pošlji prijatelju

Unicef zastavaUNICEF

UNICEF Slovenija je pred letošnjim prazničnim obdobjem pripravil čudovito in praktično novost – možnost spletnega obdarovanja z Darili z navdihom, ki so doma na spletni strani www.unicef.si . Z vsakim Darilom z navdihom obdarimo dvakrat, saj izkažemo pozornost svojim najbližjim, prijateljem, sodelavcem ali poslovnim partnerjem ter hkrati obdarimo otroke v najrevnejših predelih sveta z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

Presenečenje za naše najdražje, preprost in udoben nakup ter neizmerno veselje nekoga, ki prav to darilo resnično potrebuje. Tako lahko v enem stavku opišemo UNICEF-ova Darila z navdihom. So domiselna, vzpodbudna in prežeta s čarobnostjo. Za najbližje so Darila z navdihom lepo e-voščilo, za otroka pa cepivo, volnena odeja, šola v škatli, energijski obrok, kolo ... In še več! So navdih!

Darila z navdihom rešujejo otroška življenja

Takole gre to. Nekdo želi obdarovati prijatelja, mamo, brata, partnerja, sodelavca, znanca... Odloči se za Darila z navdihom. Na spletni strani Darila z navdihom izbere darilo, namenjeno otrokom, ki potrebujejo pomoč. Izbira daril je pisana in strnjena v tri kategorije:

● voda in prehrana (hranilno mleko, energijski obrok, oprema za prenašanje in shranjevanje vode, dopolnilna hrana, piškoti z visoko energijsko vrednostjo);

● zdravje in imunizacija (viseča otroška tehtnica, volnena odeja, mreža proti komarjem, cepivo proti otroški paralizi, paketi za testiranje okužbe s HIV, paket za prvo pomoč, hladilna torba za prenašanje cepiv, zdravilo za otroke z malarijo, cepivo proti ošpicam, rehidracijska sol);

● izobraževanje in igra (svinčniki, šola v škatli, kolo, zvezki).

Z enim klikom je darilo izbrano. Z nekaj kliki, ki sledijo, se doda osebno sporočilo za obdarovanca in izbrano darilo najprej odpotuje v obliki e-voščilnice do osebe, ki se jo želi presenetiti. Pravo darilo medtem potuje z UNICEF-ovimi letali in tovornjaki, pa tudi s kolesi, na osličkih in v kanujih, da pripotuje naravnost do pomoči potrebnih otrok po vsem svetu. Naj gre za osamljene skupnosti ali območja, na katerih vladajo izredne razmere, vedno se trudimo prispeti na cilj in otrokom dostaviti Darila z navdihom, ki rešujejo njihova življenja in jih spreminjajo na bolje.

VEČ INFORMACIJ:

● Darila z nadihom

http://www.unicef.si/trgovina/darilaznavdihom

● Pogosta vprašanja in odgovori

http://www.unicef.si/vsebina/16/Pogosta%20vprašanja%20o%20darilih%20z%20navdihom

UNICEF Slovenija, sporočilo za javnost, december 2010