marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Branje, ki bogati, sprošča in razvaja

Pošlji prijatelju

štiri predstavljene knjige - naslovniceMN

Konec poletja, konec dopustov, vrnitev v službo, razvažanje otrok v šolo in na popoldanske dejavnosti, kuhanje rednih toplih obrokov … Včasih je tega lahko tudi preveč in takrat nam »zapaše«, če si lahko vzamemo vsaj petnajst minut za pomiritev možgančkov, sprostitev telesa in nekaj nasmeškov. To je lahko petnajst minut s knjigo, katere namen je prav ta, da nam povrne moči, nas obogati, pomirja razvaja in nasmeje.

Za vas smo pobrskali po knjigarnah in našli štiri odlične knjige, ki so kot nalašč za moderno žensko. Poiščite jih v knjižnici, knjigarni, ali pa se na fotografiji knjig naši FB strani enostavno označite na knjigo, ki bi jo želeli – vse štiri bomo namreč konec septembra (30. 9. 2011) podelili našim uporabnicam.

Moški, denar in čokolada

Duhovni roman o razvadah, zablodah in strasteh sodobne ženske, ki ga je napisala Menna van Praag, prihaja iz Založbe Karantanija. Odgovarja na vprašanja, kako ljubiti moškega, ne da bi pri tem izgubili sami sebe, kako najti delo, ki vas izpolnjuje, ter… kako uživati v vseh čokoladnih dobrotah kot viru užitka brez občutka krivde. Knjiga vam bo ogrela srce z zgodbo o tem, kako se moramo naučiti imeti radi sami sebe in kako slediti svojim sanjam, da bomo živeli življenje, polno poguma in strasti. Knjiga je kot slastna in pregrešna čokolada, ki je ne morete odložiti – in prav zato so ji dodani tudi enostavni in zapeljivi recepti.

Krasna, seksi in bogata

Avtorica Norma Sit je uspešna podjetnica in članica fundacije »International Women's Forum Leadership Foundation«, ki na podlagi svojih bogatih izkušenj uči, kako postati finančno iznajdljiva. Morda se na prvi pogled zdi plehko in materialistično naravnana, a pomislite znova… V predgovoru knjige je zapisano: »Sodobne ženske imamo neprimerno boljše življenjske možnosti od svojih prednic. … Z izobrazbo in odločnostjo lahko pridemo daleč. Lahko sanjamo in svoje sanje uresničujemo. … Živimo v dobi, v kateri se eden od treh ali štirih zakonov najverjetneje konča z ločitvijo. Vemo pa, kako pogosto se ženske iz spoštovanja do družine in moža odpovedo dobro plačani službi. … Zakaj si izobražene ženske dopustijo, da se znajdejo v položaju popolnoma brez denarja? Zakaj se finančno ne zavarujejo, ko vendar živijo dlje od moških? Kaj ženskam brani postati finančno inteligentne? … Brez finančne svobode ženska ne more biti svobodna. Brez finančne svobode je odvisna od odločitev drugih oseb v njenem življenju, naj bo to kdor koli.«

Nepopolno naravna ženska

Janey Lee Grace verjame v načelo: reši sebe – reši svet. Hkrati priznava, da je nepopolna: ona in njeni otroci hrustajo sladkarije, ne da se ji preveč telovaditi, tudi po hiši ne teka s kupom čistil in ve, da diete trajajo samo toliko časa, dokler – trajajo… Kljub temu nam s kupom nevsiljivih nasvetov da vedeti, da je pravzaprav lepo biti nepopoln. Nepopolno naravna ženska, ki je izšla pri Založbi Karantanija, nam pomaga, da se počutimo dobro glede sebe in hkrati rešimo planet, saj nudi res učinkovite načine, da se brez dragih nakupov razvajamo, polepšamo in celo ozdravimo. S knjigo boste bolje jedli, se olepšali in imeli naraven dom, hkrati pa se naučili še nekaj »receptov«, kako poleg telesa negovati tudi duha.

K**c gleda

John C. Parkin, sin anglikanskega pridigarja, je več kot dvajset let proučeval različne verske nauke in prakticiral vzhodnjaške filozofske sisteme. Nazadnje je rekel »kurc gleda« dobro plačani službi v Londonu in se preselil v Italijo ter tam ustanovil holistični center. Če rečete »kurc gleda«, je to kot masaža za vaš um: pomiri vas, sprosti napetosti in zavrže vse tisto, kar tako ali tako ne deluje. Ko to izrečete, se boste nemudoma počutili bolje. Nehali se boste jalovo zoperstavljati stvarem in končno naredili tako, kakor bi že ves čas radi: po zdravi pameti, po svoje. Takšna naravnanost je duhovno dejanje – nič drugega kot zahodnjaški način za starodavno vzhodnjaško filozofijo »plavanja s tokom«, pri kateri se odrečete nadzoru nad stvarmi in ob tem občutite neizmerno svobodo duha. Ta metoda ne zahteva mističnega popevanja, meditiranja v zavozlanih položajih, nošenja lesenih sandal in prižiganja kadil. Moč te sodobne neotesanosti je idealna za vse, ki bi se radi znebili stresa in tesnobe, ki prežemata vsakdan tipičnega zahodnjaka in krojita vse njegovo življenje. Naučite se odločno reči »kurc gleda« vsakomur in vsemu: tistemu, kar vas teži, kar »bi morali«, kar »se pričakuje od vas« in kar »si drugi mislijo« o vsem skupaj.